Inlägg från mars 2009

Helt fantastiskt!!

2009-03-27 - 1 Kommentar

Tack alla för det helt fantastiska gensvaret efter artikeln i GP. Hade kunnat föreställa mig det här, de har gett mig mycket energi!

Tack vare att så många har visat sitt intresse ska nu min “bästa kompis” Lovisa Mankert hjälpa mig med allt som jag kan tänkas behöva hjälp med. Allt ifrån att svara på mail, om internet skulle ligga nere när jag är i Ghana, till att hålla koll på ekonomin.
Det känns jätteskönt att henne vid min sida. (Laddar upp ett kort på henne inom kort).

Jag har idag ordnat ett bankgiro 396-0929 i Great Andoh´s namn, mitt SEB-konto kommer självklart också finnas kvar.

Nu är det inte långt kvar tills jag åker, nedräkningen har börjat!!!

Ett hett tips:
Torsten Pellman har ett företag, Asian Art & Design vars inrikting är att sälja ekologiska och rättvist tillverkade inredningsdetaljer och originalkonst som passar i de nordiska hemmen.
Den 28-29 mars kommer han att skänka 10% av köpesumman om man uppger att man har läst min blogg.
Så är ni på jakt efter inredning vet ni vart ni ska åka till helgen:
Byggvägen 3 i Stenkullen, Lerums Kommun
lördag 11-14 och söndag 11-15

Ha en härlig helg!

Kolla in vår Facebooksida »

GP

2009-03-22 - Lämna en kommentar

Hej!

Idag kan ni läsa I GP vad vi har åstadkommit tillsammans! Häftigt va?!

Clearing numret är dom 4 första i kontonumret 5037

Många har frågat om jag har någon organisation i ryggen.
Jag vill förtydliga att det har jag inte. Pengarna går oavkortat till barnen och barnhemmet. Min resa och boende har jag betalt själv.
Mitt SEB konto har jag öppnat bara till barnhemmet och de pengar som kommer in redovisar i stora drag jag efterhand på min blogg.
Jag har stort stöd i min familj och vänner som hjälper mig med allt det praktiska så det går rätt till.

Emelie

Kolla in vår Facebooksida »

37 kronor kan fortfarande förändra liv!! Vill du vara med och stötta?!

2009-03-11 - 1 Kommentar

Allting började med sjukvårdsförsäkringen. Min frustation över att så många av de fina glada barnen på barnhemmet var sjuka. Min glädje när jag förstod att det “bara” kostade 37kr per barn/år att få en hälsoförsäkring = med en grundlig hälsoundersökning, id-kort och medicin.
Tillsammans hjälptes vi åt att samla ihop pengar så att 105 barn fick försäkringen, Tack!!

Och sen… sa läkaren att barnen var så sjuka för att det inte fanns rent vatten att dricka. Vi samlade till en vatten tank som nu är på plats. Den kostar ca 100kr i månaden att fylla.

Och sen… behövde golven cementeras för att det skulle bli enklare att hålla rent.

Och sen… köpte vi madrasser så att lärarna och de yngsta barnen skulle slippa sova direkt på golven.

Och sen… köpte vi virke och byggde sittbänkar att ha i klassrummen (lite lättare att fokusera på att lära sig om man slipper sitta på marken…. )

Och sen… behövde barnen få vitaminer eftersom de allra flesta är undernärda

Och sen…. målade vi väggarna i fina glada färger

Och sen…behövde vi få ha kul ihop och ställde till med en rolig fest och dansade hela natten

Det blev många “och sen….” för behoven är stora! Och de tar inte slut.

Varje månad handlar om överlevnad för Jacque, lärarna och barnen. Att ha råd med det allra mest grundläggande. Hyra, mat, vatten, lärarlöner…(en månadslön ca 200kr)
Varje krona gör skillnad!!!

Åker tillbaks i April
Den 3dje april åker jag tillbaka till Ghana och barnhemmet. Vi har haft kontakt några gånger i veckan och det ska bli såå härligt att komma dit igen.

Att göra…!
Det finns så mycket jag vill hjälpa till med när jag kommer ner. Här är någar exempel på saker som är mest akut och som jag hoppas kunna ta tag i så fort jag kommer fram.

1) MAT OCH VATTEN. Få en långsiktighet i inköp och en kunskap i hantering.. Ex abbonnera på vatten så att det varje månad kommer nytt, vore fantastikst! Mat, 3 måltider om dagen för 150 barn i en månad kostar ca 4 500kr.

2) TOALETTER. Bygga någon form så att det är avskilt från de dagliga sysslorna (idag finns inga toaletter alls… ) Detta är extra viktigt för att förbättra barnens hälsa.
Mat och hälsa är det jag kommer prioritera mest, om du är frisk så blir det lättare att klara andra påfrestningar, det vet man ju själv.

3) SKAPA ETT HEM Rusta upp byggnaden. Fortsätta med pågående projekt, cementra, måla, bygga, fixa. Skapa lite trivsel helt enkelt..

4) MYGGNÄT Skaffa och sätta på alla dörrar och fönster i de rum barnen sover i. Många barn har malaria och vi måste minska risken att fler blir sjuka.

5) KUNSKAP Lärarna har en sååå viktig uppgift. Hur kan vi hitta sätt att vidga deras och barnens vyer? Vill ha med mig plancher på djur, världens alla länder, bilar, miljöförstöring, smarta uppfinningar, AIDS/HIV (engelska är språket de undervisar på). Måste bara säga att jag har köpt sagoböcker med mig ner å ska införa en sagostund varje dag :-)

MEN för att klara allt detta behöver vi pengar och jag är glad för all hjälp jag kan få! En av mina kompisar har bestämt att föra över 1ookr/varje månad, det räcker till rent vatten i nästa en månad, helt super!!!

Här på bloggen kan ni läsa om min förra resa, vad vi gjorde då, vart pengarna har gått mm.

Vill du hjälpa till?
BG 396-0929
Märk ert bidrag med ert namn så kan jag återkoppla vart pengarna har gått.

Tack för ert stöd och eventuella bidrag.
/emelie

Kolla in vår Facebooksida »