Inlägg från april 2009

Så overklig verklighet…

2009-04-23 - 1 Kommentar

Oftast – och det är tur… – så tänker jag inte på barnen och hur deras situation är…utan vi leker och kramas och har roligt tillsammans. Men ibland så bara kommer det över en. Som idag när lille Kofi var sjuk, utslag över hela kroppen och febrig och sovandes på mitt bröst…så utsatt (vi ska till läkaren imorgon bitti). Förra veckan så kom tre syskon till oss, Godfred, Mami och Jojo…deras mamma har gått bort med dom är fortfarande ovetande….vad gör man????? hur kan man berätta??? Det är så mycket overkliga beslut och saker som händer varje dag, och det är så små småå människor vi pratar om…

Som igår, då kom det 16 årig flicka till oss med en liten nyfödd bebis i famnen som hon frågade om vi kunde ta om hand…Min reaktion var ju att det går ju inte, vi kan ju inte ta hand om en liten nyfödd bebis….Jaque svarar helt krasst ‘But then he might die’. Det låter så hemskt och jag blir ledsen när jag skriver det nu men precis så här var det. Jag ringde hem och pratade med en av mina systrar, vi kom på att vi kunde erbjuda henne att komma och bo hos oss tillsammans med sitt barn, så hon kan få stöd och bli trygg i sin mamma roll. Och hon kanske kan hjälp till med dom andra barnen också…Och imorgon så ska Frank (han är lärare, fd barnhemsbarn, jättefin kille) åka ut och prata med henne så hoppas hoppas att det löser sig

Kolla in vår Facebooksida »

Stort och smått

2009-04-23 - 2 Kommentarer

>Varje dag är så händelserik. Helt slut när jag går och lägger mig på kvällarna. Och det är verkligen stort och smått…

Snart blir det nya lärare….
Igår hade vi möte med lärarna (2 timmar på det lokala språket, jag satt mest och log….). Det har varit jättemycket problem med framförallt två av lärarna, dom har bara kommit och gått, varit väldigt oengagerade. Jaque har pratat med dom flera gånger men nu var det dax att sätta ned foten. Vi har faktiskt fått in flera ansökningar från lärare som vill komma och jobba här och vi måste tänka på barnen. Vi kan inte ha folk här som inte jobbar och inte känner engagemang. Så mötet slutade med att de två kvinnorna ska sluta, och att den tredje läraren Madam Lydia ska vara kvar. Hon är helt underbar kvinna! Lätt till skratt och en jvl på att dansa….barnen älskar henne! Så nästa vecka blir det till att hålla intervjuer…ska bli väldigt spännande


Här är Daddy/Kofi, ‘Great Andohs Maskot’. 2-3 år men redan kung pa skolan…Bygget….
Bygget av skolan är i full gång! Vi hjälps åt alla (jag ar inte lika delaktig längre för det är så sjuuuukt varmt, 37C så jag orkar inte jobba ute så länge…)


Ordning och reda på maten….

Barnen äter ju alldeles för ensidigt. Ofta ris till frukost lunch och middag. För att komma till rätta med detta har vi hittills:

1) gjort i ordning ett rum som vi ska ha som matförråd, med hyllor på väggarna och med lås på dörren. Det gör att vi kan göra ett stort inköp i veckan. Nu har vi köpt buljong, kött och fiskkonserver, fruktkonserver, ägg mm. Färsk frukt och grönsaker är jättedyrt här.

2) Gjort upp ett matschema för hela veckan så att barnen ska få varierad kost och så att vi kan planera våra inköp.

Tv…

Jag hade fått in lite extra pengar på kontot (tack!) och bestämde mig för att göta något extra också för barnen. Så Frank och jag åkte till en begagnatmarknad och köpte en begagnad tv och dvd! Det var grymt uppskattat av barnen. Barnen som annars är sjövilda satt som fastklistrade i 4-5 timmar till Shrek, Skönheten och Odjuret och Snövit. Härligt att se dom så glada! Och jättebra för engelska. Tänkte också att vi skulle kunna använda i undervisningen sen.

Vi har inte köpt madrasser för att alla ska kunna ha och sova på ännu men som ni ser så är det inga problem att sova ändå…inte om man har varit ute och busat hela dagen!!!

Kolla in vår Facebooksida »

Två inlägg plus bilder

2009-04-19 - Lämna en kommentar

Hej alla! Fick laddat upp det jag skrivit tidigare plus bilder. Lika glad varje gång uppkopplingen räcker så länge så att det funkar!! Blev tre inlägg på samma gång här nedanför.

Ni ska veta att jag är så glad!!! Det är så härligt att vara här och nu kunna planera långsiktigt för barnen. Och för Jaque att kunna känna trygghet i att det där mest grundläggande för barnen – hyra, mat, vatten mediciner kommer att finnas för lång tid. Känns så fjuttigt med att tack så här, skulle vilja att ni kunde se och höra och känna och att jag kunde få prata och maila er alla personligen. Men nu är internet oftast så uselt uselt här. Kan skriva på min dator när jag är hemma och sen ladda upp på nätet men att vara inne på mailen och facebook är nästan omöjligt. Så även om inte blir några personliga tankar och svar direkt härifrån så ska ni veta att ni finns med mig alla och jag berättar för barnen och Jaque och vännerna om alla vänner i Sverige som bryr sig och stöttar oss.

tack för att ni finns och stöttar på alla era olika vis

kram emelie

Kolla in vår Facebooksida »