Inlägg från augusti 2009

Det var ett tag sedan…

2009-08-30 - Lämna en kommentar

…jag skrev. Har varit intensiva tre veckor – har jobbat massor – men också haft mycket kontakt med Jacque och barnen. Vi pratar nästan varje dag.

Vi har jobbat mycket med att följa upp certifikatet/tillståndet. Det var fortfarande en hel del papper att fylla i…Bland annat papper kring alla barnen. Detta är något vi jobbat med rätt länge nu men nu är vi nästan klara. Och Jaqcues har gjort så fint….vid sidan av det formella pappret med all den info vi har om barnet (ålder, födelseort, ev.släktingar, sjukdomar etc etc ) så har han skrivit mer personligt om alla barn. Och han har inte ord nog för att beskriva hur fantastiska dom är…ni bara måste läsa!!!

Försökte lägga in det som en PDF men det gick inte. Så klipper in ett exempel direkt här istället. Det kommer fler exempel lite då och då.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

STUDENT OF GREAT ANDOH HOME

PERFORMANCE


This is Abigail Owusu. She is 8years old and was born on 10th May; 2001.She is a stage one pupil of Great Andoh Orphanage Home. She is very intelligent, hardworking, and respectful in all manners. Her hobbies are ampe and playing games. She is a member in the Cultural Group and Drama Group of Great Andoh Orphanage and excels in class in the following subjects; English, Mathematics, Religious and Moral Education, Integrated Science and others.And, her dream is to become a Doctor in future.Long live her hope.

Written By
Mr. Jacques Manner
Written By Mr. Jacques Manner

- – - – - – - – - – - – - – -

Vi har också lagt ner mycket tid på att planera för det kommande året, bla jobbat med budget. Det har ju gått väldigt snabbt allting…svårt att tänka att jag för ett år sedan aldrig varit i Ghana, än mindre att jag inte kände Jaqcues och alla barnen….Nu är verksamheten så stor så det är viktigt med ordning och reda. Det är också viktigt gentemot alla som är med och stöttar att vi kan redovisa ordentligt vad pengar går till.

Vi har arbetat med att ta fram mallar som Jacques ska fylla i för alla inköp som görs. Det är ju inte som här…att man får kvitton när man handlar något…utan därför är det jätteviktigt att vi hittar ett system där själva redovisar.

Utan det regelbundna stödet från många av er (och speciellt L) så vet jag inte hur det hade gått. Nu är det inte lika mycket kniven på strupen vilket känns ovärderligt. Och så viktigt för att kunna planera för framtiden.

Ikväll ska jag hålla ett föredrag på en lokal Rotary förening i Göteborg. Ska bli väldigt spännande. Liter nervöst är det för det är första gången men samtidigt så tycker jag det är så himla roligt att visa bilder och berätta om barnen, deras drömmar och vad vi åstadkommit tills nu.

Ha det bra!

Emelie

Kolla in vår Facebooksida »

Grattis Lena!!

2009-08-16 - Lämna en kommentar

En bekant till familjen fyller år – och som present har hon önskat att hennes vänner och familj vill vara med och stötta oss! Blir så glad! Jaqcue och jag och Isaac och Frank och Frances och och Angelina och Mavis och Abigail och resten av mina härliga barnkompisar önskar att Lena fick en härlig glad dag med sina vänner och familj. Vi återkommer med rapport om vad bidragen gått till…

kram emelie

Kolla in vår Facebooksida »