Inlägg från september 2009

Längtar!

2009-09-25 - Lämna en kommentar

Nu är det bara 3 veckor kvar tills jag åker till Ghana och barnen. Åker den 14 okt och jag längtar som bara den. Ska bli såå spännade att träffa den nya rektorn , leka, mysa med barnen igen!

Den här gången stannar jag Bara i tre veckor. Planerar för att åka i februari och stanna en längre tid.

Syftet med den här resan är (förutom att jag längtar ihjäl mig efter barnen!) att planera för det kommande året med Jaques och se över hur saker och ting funkar. Det är ju så mycket som har hänt sista halvåret, med certifikatet – en rektor osv. Det är också viktigt för mig att Jaques och jag får mycket gemensam tid att prata och planera, budget mm. Och att Jaques blir insatt och förstår allt som pågår här hemma. Med er som månadssponsrar och andra som är med och stöttar. Det är viktigt för att han ska förstå hur viktigt det är med tex redovisning av alla inköp etc.

Här är lite blandade bilder. Badbilderna är från när vi åkte och badade med de större barnen sist jag var där – så häftig upplevelse! Flera av barnen hade aldrig sett havet, ändå bor de bara några mil ifrån…Jag kommer också att åka med J till sin hemby Simpa och träffa alla hans 500 systrar och bröder….alla är familj på något vis….

Här är en bild från sist när jag var där på besök. Det blev dansfest hela natten och jag fick inte lov att gå hem….ALLA skulle dansa med mig….

Vi skulle också vilja göra en dagsutflykt med de äldre barnen. Hoppas att vi kan få råd att prioritera det. Är så viktigt att komma utanför barnhemmet och skolan och få nadra intryck! Ett förslag är att vi åker till Kakum National Park – är tropisk regnskog med massor av djur . Hade varit heeelt galet roligt !

Barnen mår relativt bra. Vi har någon typ av epedimi med utslag. Enligt läkarna så kommer det från några av barnen som har ringmask. Så det första vi måste göra nu är att försöka hitta ett ännu bättre sätt och separera barnen. Och vara supersuper noga med hygienen!

Vill ni vara med och stötta?

Sånt som vore jättebra att ha med mig ner är:

- skolväskor….det är en av barnens många drömmar att ha sina egna skolväskor…
- strumpor
- skor
- laptop, gärna med kamera….är det ngn som har som står och dammar??? Går också att köpa på plats men man vet ju aldrig…
- världskartor
- en extern hårddisk att föra över bilder och film på
- info om sverige på engelska – böcker, film, bilder…..
- mobiltelefon plus laddare
- musikDVD – barnene ÄLSKAR musik och att dansa. Hade med mig en DVD med Michael Jackson sist, de har ju ingen aning om vem är, inte ens Jaques och lärarna,
- utbildningsmaterial på engelska, åldrar 4 till 16 år

OM ni har något av detta som ni kan vill avvara….hör av er!!!

Är det något annat ni tänker på eller vill att jag ska göra, ta bilder på etc så är det bara att skriva en rad.

vi hörs innan jag åker! SVARA INNAN 5 oktober om ni har något ni vill stötta med

Stor kram

Emelie

Kolla in vår Facebooksida »