Inlägg från oktober 2009

Snart snart—+ Karlavagnen i P4

2009-10-13 - 1 Kommentar

Idag pirrar det i magen….åker imorgon…men vet att när väl kommer ner och träffar barnen så kommer allt bara kännas sååå härligt!!!

Mamma var här igår och hjälpte mig att packa väskorna…det behövdes ett riktigt packningsproffs för detta kan jag säga!

Jag brukar ju inte ha med mig så mycket saker ner. Dels för att det inte finns plats för så mycket, dels för att min princip egentligen är att handla så mycket som möjligt på plats. För att stötta det lokala samhället. Men vissa saker är svårt att få ta på eller vädligt dyrt. Då känns det toppen att kunna ta med sig sånt som ni vänner och familj skänkt.
Har med mig många skolväskor! Det känns så himla kul för det betyder att alla de större barnen kommer att få en väska. Och det är mer än en skolväska. Det är första gången för de flesta barnen som de får något alldeles eget. Att samla sina få egna ägodelar i. Det är en viktig del i att känna sig som en egen person. Eller hur?
Har också med mig jättefina böcker och annat till skolan. Lärarna kommer bli superglada!
Är också jätteglad för att en av mina bästa kompisar – J – ska komma ner och hälsa på en vecka. Hon kommer att skriva dagbok, filma och ta bilder för att sen bla berätta här på bloggen. Känns jättekul!
Häromkvällen var jag med på Karlavagnen i P4, om ni vill lyssna kan man göra det på:
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1988370&BroadcastDate=&IsBlock=
Ha det jättebra så hörs vi när jag är tillbaka i mitten av november! Eller innan, om jag hittar internet som funkar bra…
stor kram emelie

Kolla in vår Facebooksida »

Hur långt är det till Ghana från Astrid Lindgrens värld?

2009-10-05 - 5 Kommentarer

Hej !

Förre veckan var en hektisk vecka men otroligt rolig. Jag var på två skolbesök. Först på Hagenskolans låg-och mellanstadium, sen på en förskola i Veddinge.

Jag hade med mig bilder som jag pratade kring. Det var mycket spännade och roliga frågor :

Får dom inte köpa lördagsgodis?
Kan man dö om man är fattig?
Kostar det bara 200 kr med vatten för alla barnen, det är ju sjuukt
Har dom ätit Tacos? Druckit coca cola?
Hur går man på toa? Vem tömmer toaletten?
Är det lika långt till Ghana som till “Astrid Lindgrens Värld” ?

Härliga diskussioner hade vi! Jag tror att det är så här det måste vara, allt handlar om medvetande, att få kunskap om en annan del av världen. Och jag tror att man ska börja i ung ålder. Förståelse för andra människor och deras situation är A och O och det spelar ingen roll vart i världen man är! Man måste försoöka sätta sig in i andra människors situationer.

När jag gick över skolgården kommer en tjej från andra klass fram och ger mig 6 kronor. Hon sa att ‘idag behöver jag inte köpa något godis’.

Vad säger man??!?. Man blir så rörd att det inte finns några ord. Jag fick också med mig jättemycket fina böcker till skolan.

På torsdagen var jag nere i Veddinge på en förskola. Vilken idyll. Barnen i Solkulla hade haft en loppis och ville bidra med tankar, teckningar, skor mm och ville också bidra med pengarna från deras loppmarknad.

När jag kom var alla barnen ute och lekte på gården så då satte vi oss ner och pratade lite om barnen i Ghana och deras loppis. Vi gick in och fortsatte samtalet med några av de äldre barnen. Så fina små barn med så mycket fina tankar. En jätte härlig dag!

Vad som är så fantasikt är att barn är barn vart man än kommer i världen.

Nu sitter jag och med skor, böcker, leksaker, en dator!, mobiltelefoner och väskor överallt och ska packa.
TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK till er alla som hjälpt till.

Men nu är väskorna fulla, får inte ner 1 sak till. Men jag åker ju snart igen!

Hörs snart

PS Idag får ni köpa månadstidningen HemTrevligt, där det är ett stort reporatge om Great Andoh Internationell School.

Stor Kram Emelie

Kolla in vår Facebooksida »