Inlägg från januari 2010

Åker snart igen

2010-01-12 - 1 Kommentar

Hej hej!

Åker ner igen i mitten av februari och stannar till sommaren. Längtar!! Många har frågat om vad som behövs och som kan tas med ner. I vanliga fall brukar jag ju inte kunna ta med så mycket ner men den här gången så kommer jag få en hel del besök….så då kan vi fylla väskorna ; )

Bla ska en av mina närmsta vänner Josephine följa med ner i två månader!! Hon var nere en vecka i oktober och blev helt såld….hög på bus och kärlek ; ) Jossan kommer att gästblogga lite och berätta både om besöket i oktober och under tiden nu i år. Ska bli underbart roligt att hon kommer med ner. Känns tryggt också. Vissa stunder är lite tuffare än andra…och då tror jag att det kommer kännas rätt skönt att kunna pausa med att snacka om helt andra saker, och på svenska…


Jossan

Sen planerar mamma, pappa och en av mina systrar (resten kommer till hösten hoppas jag!!!) att hälsa på. Känns helt underbart att de får komma ner och se med egna ögon vad det är med och stöttar!

Önskar så att barnen skulle få uppleva snö!!! Pappa har skrivit Great Andoh i snön….inte så lätt att se kanske, ha ha

Och kanske kommer också en av mina första (och största) sponsorer L att komma på besök om det går att få ihop. Känns väldigt roligt att få visa verksamheten och för mina nära att få lära känna min ‘andra’, lite större…., familj…!

Och mer besök blir det….Backegårdsskolan ( P och hans kollegor!) har sökt och fått pengar från Sida för att inleda ett utbyte med vår skola – känns otroligt häftigt! I första vändan så är det 4 lärare som kommer ner i 1 vecka. Syftet är att lärarna ska kunna bidra och stötta verksamheten men förhoppningsvis (och jag vet helt säkert!) också återvända hem med nya perspektiv och kunskaper.

Som ni förstår så kommer det bli några intensiva månader….

Ja, här kommer några exempel på sådant som behövs:

- Laptops och gärna med word, excel osv
- Webcam
- Telefoner- laddare
- Bra böcker på engelska till skolan, alla åldrar
- Memory
- Olika typer av spel (men inte för många delar….riskerar att försvinna på 1 sek)
- Världskarta
- En uppblåsbar jordglob?
- andra förslag på saker som kan stimulera världens mest vetgiriga barn att lära sig mer????

En dröm är också att kunna trycka riktiga fotbollströjor till killarna (ja, det är bara killarna som spelar fotboll…än så länge!). Och kanske tryck med skolans namn på tröjor, kepsar eller liknande. Ni vet ju hur splittrad jag var inför om jag skulle lägga pengar på att köpa skolkläder då i början när allt var så otroligt knapert och handlade om dag för dag överlevnad….Men det är helt klart en av de bästa investeringarna vi gjort – iallafall om man ser till barnens självkänsla! Känslan av att vara som ‘alla andra barn’ – hur viktig som helst. Vore roligt om lärarna kunde få var sin pike/skjorta med tryck.

Planen är att vi ska Gå med i NAPS en förening för barn med aktiviteter runt om i Kasoa. Det är ett mål 2010 och då behöver vi tröjor med våra namn på.

Har lagt undan lite pengar till kläder och tryck men är det någon som har tips på ställe med bra pris??

Vi hörs snart!

Kram emelie

Kolla in vår Facebooksida »

Julen

2010-01-04 - 3 Kommentarer

Nu är vår första jul och nyår över och kan inte säga något annat är SUCCÈ!

Barnen hade en underbar jul och det var längesen jag hörde Jacques så lycklig. Han kunde inte sluta skratta och under hela samtalet så hörde jag hur han liksom smålog…;)

Pratade med många av barnen på julafton (hur gjorde man innan skype?) och det var också helt ljuvligt att höra dem sååå uppspelta. Jacques hade ordnat en stor låda och slagit in massa olika små presenter, alla fick var sin….


Finklädda! Kanske känner ni igen några kläder…?

Dagen började med att det blev bröd med jordnötssmör till frukost! Sen var det full aktivitet och förberedelser till kl tre. Då är alla barnen med och städar, lagar mat och fixar. Kl tre hade dom lekt, uppdelade i lag ung som vi gör femkamp här hemma. Dom hade hoppat säck, spelat pingis, haft boll lekar…

Sen var det höjdpunkten. Friterad kyckling med ris!


Kyckling = fest!

Efter det var det dans hela natten lång! Jag önskar att ni kunde får uppleva en danskväll på barnhemmet – det är sån energi!!


…släcker törsten med läsk och vatten!

En av mina äldsta killar, Francis Wittey, har haft lite problem med engelskan.
När vi pratar så säger han alltid ‘I love you’ and ‘I miss you’ MEN på julafton så överraskade han mig helt. Plötsligt var det tusen frågor….hur jag mådde, hur min familj mådde, var jag var någonstans, om jag hade ätit, vad jag hade ätit, när jag skulle komma….enorma framsteg!

Tack alla som bidrog till en härlig och glad jul för barnen!

kram emelie

Coolaste kidsen i stan! Ama och Daddy.
Daddy är klädd i traditionella kläder.

Kolla in vår Facebooksida »