Inlägg från februari 2010

TV4 Göteborg….

2010-02-10 - 8 Kommentarer

…för er som missade inslaget om Great Andoh på TV4 Göteborg (eller kanske rentav inte bor i den goa stad…) så kommer här länken till ett inslag som visades får några dagar sedan

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/goteborg?videoId=1.1492057

Nervöst som tusan var det att bli intervjuad, och mycket som sas kom ju såklart inte med men tycker att det blev ett bra inslag

vi hörs!

Emelie

Kolla in vår Facebooksida »

Gästbloggning: En dag på Kakum National Park

2010-02-08 - 3 Kommentarer

Hej!
Jag (Emelies kompis Josephine som besökte Great Andoh i höstas) tänkte skriva om en väldigt händelserik dag för såväl barnen som lärarna på Great Andoh. Under mitt besök fick jag nämligen följa med på deras första skolresa. Självklart var detta en stor dag. Att barnen, tillsammans med lärarna, gemensamt fick komma utanför barnhemmet. Rektorn på skolan hade hyrt en buss men helt missbedömt hur många barn som skulle med. I en buss för 14 personer blev vi tvungna att bokstavligen talat trycka in 44 personer.
Bussen som tog oss till Kakum (rektorn med ryggen mot kameran).
Dock inga sura miner här inte! Barnen sjöng, spelade på medtagna trummor och skrattade non-stop under hela bilfärden (som varade 3 timmar) från skolan till Kakum National Park.
När vi väl var framme och barnen steg ur bilen blev dom knäpptysta, tog fram sina anteckningsblock och koncentrationen var total. Varenda skylt vi passerade noterade barnen.
Barnen i sina fina skoluniformer antecknar information om regnskogen som de senare hade prov på.
Vi mötte upp vår guide “Still Alive” (ja, han hette det) som kände till regnskogen bättre än elefanterna som bodde där. Han hade ett föredrag där han berättade om skogens alla träd, djur och om den berömda “Canopy Walkway” som är en 330 meter lång bro 40 meter över marken som vi alla gick över. Jag tror att Emelie och jag var räddast och skek högst.
Canopy Walkway
Emelie och några av de äldsta killarna har precis gått över hela bron!

Alla barnen var så glada när dagen var slut och Emelie var så stolt över hur duktiga dem varit.
Nu på torsdag är det bara två veckor kvar tills Emelie och jag åker tillbaka och det känns helt fantastiskt! Vi är båda väldigt nervösa och förväntansfulla men längtar längtar längtar tills vi kommer dit.
Hörs snart igen!
Stor kram Josephine
Ps. Missade du Emelie på TV4 Göteborg? Här är reportaget!http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/goteborg?videoId=1.1492057

Kolla in vår Facebooksida »

Mycket som händer också här hemma…

2010-02-05 - 1 Kommentar

Slog mig att jag är vädligt dålig på att berätta om allt som händer HÄR HEMMA…det är ett vädligt fokus på barnen ; )

Ja, dom sista tre veckorna har det iaf varit full fart här hemma (vid sidan av jobbet….)

Jag har haft tre intensiva dygn i Stockholm…

Först var jag på möte på UD och fick möjlighet att träffa Sveriges ambassadör i Nigeria som var hemma på besök (det är han som ansvarar också för Ghana, Sverige har ingen ambassad där bara ett konsulat) och den person på UD som ansvarar för Ghana (Maj Inger Klingvall, fd biståndsminister). Det var ett jättebra möte!! Så glad för att dom tog sig tid. Det känns så viktigt att veta att ha fått en bra kontakt, speciellt om något händer så känns det tryggt.

Stockholm Rotary.
Var ju sjuk när jag skulle ta emot stipendiet som ‘Årets ungdomscoach’ så åkte upp nu senare och tackade och berättade om arbetet. Det var på Grand Hotel och massor av folk…var super nervös! men fick så otroligt fint bemötande så efteråt var jag jätteglad. Massor av spännande människor att prata med, fick mycket tips och idéer!

Det var Anders Carlberg som fick stipendiet för Årets Coach – efter Grand så åkte jag och mins syter Ulrika för att träffa honom på Fryshuset. Riktigt intressant person! Anders berättade lite om fryshuset, deras olika projekt och vad hans drivkraft är. Han har gjort så mycket för ungdomar och har väldigt mycket sociala projket igång.

Efter vår möte kände jag mig motiverad, man kan göra mycket bara man inte ger sig!

När jag satt på tåget hem så kom jag på mig att sitta småleende. Väldigt inspirerande dagar.

Annat på gåmg som jag berättar mer om snart….verksamhetsplan, världens bästa Cecilia Carlsson på reklambyrån C2design (c2design.se) som gjort en superfin folder om barnhemmet, inspirationskväll på Backegårdsskolan inför deras besök i Ghana, sponsring av både fotbollskläder (tack ICA!) och ‘vanliga’ kläder med Great Andoh tryck (tack C!), kontakt med en ghanesisk kille som driver en fotbollsskola i Ghana tillsammans med bla Stefan Schwarz, intervju för TV4 lokaltv!….plus massor av engagemang från nära, kära och okända som stöttar med idéer, pengar!, samlar in saker….

kram så länge!
emelie

Kolla in vår Facebooksida »