Inlägg från juni 2010

finbesök!

2010-06-17 - Lämna en kommentar

sms från emelie (tydligen funkar internetcafeet ovanligt dåligt just nu…)

Idag har vi storbesök! Sveriges ambassadör till Ghana (som är stationerad i Nigeria) kommer på besök tillsammans med svenske konsuln och Maj-Inger Klingvall (ansvarig för bla Ghana på UD men också tidigare biståndsminister!). Barnen och lärarna har varit så spända! Och igår var det ett inslag på TV där ambassadören var med tillsammans med vice presidenten….så ni kan ju gissa hur det är här idag…; )

kram emelie

Kolla in vår Facebooksida »

sms…

2010-06-10 - 25 Kommentarer

fick precis det här smset från Emelie:

Idag är det stor utflyktsdag! Studiebesök på parlamentet, museum och en kul aktivitet som inte riktigt är spikad ännu…Vi är nu på bussen och barnen gick upp vid tre fyra för att vara klara i tid… : ) Stämningen är hög och full av förväntan. Ha en härlig dag kram emelie!

Kolla in vår Facebooksida »

Utflykt

2010-06-09 - 1 Kommentar

Här kommer lite bilder från en studieutflykt vi gjort. Vi åkte till Akosombo och Accra independent field. Akosombo är en jättestor dam, ledde till världens största ’tillverkade’ sjö…och massa problem för lokalbefolkningen och miljön…Men är ett fint ställe och barnen fick lära sig mycket bla om hur elektricitet skapas…

Barnen var laddade och förväntansfulla. Resan skulle ta 90 minuter, men tog 4 timmar dit och 6 timmar sen….; )

Lång resa tyckte vi men barnen var superglada och sjöng och busade hela vägen! ‘Titta vatten, titta bilen, titta huset, titta bussen, titta havet…varför är det så många hus? Var kommer vattnet ifrån? Hur körs en bil?…’ Miljoner frågor! Visar hur viktigt det är att då och då lämna skolans skyddade värld och komma ut och se lite annat.

Vi fick lära oss hur elektricitet uppstår.

En utflykt gör också mycket för barnen och lärarna, för ‘vi-känslan’. Att få gemensamma upplevelser och intryck. Det finns massor att prata om sen…många gemensamma minnen, det är mysigt.


På Accra Independent Square på vägen hem- viktigt att barnen lär sig sin historia!

kram så länge

Kolla in vår Facebooksida »