Inlägg från juli 2010

Rapport från en stor dag – besök av svenska ambassadören!

2010-07-28 - 1 Kommentar

Jag har haft en del kontakt med Sveriges ambassadör för Ghana Per Lindgärde (som är i Nigeria) innan. Vi träffades när han var i Stockholm förra hösten. Min dröm har varit att han skulle komma och hälsa på oss och veckan innan jag åkte hem så blev det av….tillsammans med MajInger Klingvall (som ansvarar för Ghana på UD och som är fd biståndsminister) och sveriges konsul i Ghana, Mr Amarkai (som jag ju haft mycket kontakt med)


Jacques tillsammans med svensk konsuln


Ambassadör Per med några av lärarna

Det var en stor dag för oss mina vänner! Dagen innan hade Per varit på TV i ett möte med vice presidenten….och dagen efter var han hos oss….ja ni fattar, alla vara supernervösa men spända! Det boostade barnen och lärarna!

Planen var att de skulle komma på morgon men som allt i Ghana så går det aldrig riktigt att planera fullt ut, istället blev det på eftermiddagen. Det gick superbra. Vilka öppna och härliga människor! Inte alls märkvärdiga (inte för att jag trodde det men ni förstår….) utan väldigt enkla att prata med och väldigt intresserade.


Barnen hade förberett en liten uppvisning, dansade, spelade musik, sjöng och gjorde små sketcher.

Efter det sa Per Lindgärde några visa ord till barnen. Han sa att det finns två saker som är viktiga. Den ena är utbildning/kunskap….och det andra är fotboll ; ) Sen gav han barnen en fotboll…och frågade om han fick spela med barnen! Ha ha väldigt roligt!VI fick lite fler presenter, bla en bok som Sverige som var helt fantastiskt fin “Amazing Sweden”. Och svenskt godis…mmmums!

Kram Emelie

Kolla in vår Facebooksida »

hemma

2010-07-12 - 4 Kommentarer

Hej allihopa!

Nu har jag landat i Sverige igen, som alltid med dubbla känslor. Men det känns skönt att komma hem och ladda batteriern och tanka…och jag tankar för fullt: njuter av rent vatten direkt från kranen, av att kunna ta en dusch (istället för att hälla hinkar över huvudet, som funkar det också!), äta färsk mat och grönsaker, att SOVA!…och självklart att träffa min familj och vänner som jag saknat så mycket! Har blivit moster igen i vår så det var underbart att få träffa den lille goingen och så glad att allt gått bra….Det var någon som sa att i Afrika så dör var 13e kvinna som blir gravid. VAR TRETTONDE. Så sjukt orättvist.

Det har utan tvekan varit de tuffaste månaders hittills, massor med kulturkrockar och en extrem hetta!

Som ni märkt har jag inte uppdaterar bloggen så mycket och det finns flera anledningar till det. Internetuppkopplingen har varit extremt dålig. Men huvudanledningen har faktiskt varit att det har varit så mycket i mitt huvud att jag har inte hittat ro att sitta ner och skriva.

Men NU har jag mer ro… och kommer uppdatera er vad vi har haft för oss. Kommer publicera lite inlägg nu i sommar. Detsamma med mailen…men också där är jag på väg att komma igen. Och jag blir så glad för alla mail men tankar och tips, det ger mig massor av energi och kraft att kämpa vidare, det ska ni veta!


Men som ni ser så mår barnen bra och växer så det knakar! Även om det har varit tuffa månader så har vi också haft så mycket roligt! Och att se barnen utvecklas gör att det är värt allt. Korrupta byråkrater och kulturkrockar ändrar inte på det en sekund. Mitt engagemang blir bara starkare och starkare!

Jag hoppas ni njuter av sommaren, vi hörs snart igen! Stor Kram Emelie

Kolla in vår Facebooksida »