Inlägg från augusti 2010

Stockholm!

2010-08-27 - 7 Kommentarer

Är i Stockholm tillsammans med syster Ulrika. Har haft massor med spännande möten, fått mycket idéer och en hel del positiva besked vad gäller finansiellt stöd för bygget!!

Men också fler som vill vara med och stötta den dagliga verksamheten vilket känns så skönt! En familj som vi träffade (hade läst om mig i Dagens Industri och stöttat en hel del) hade som princip att de gav en procentsatas av vad de tjänade varje år till olika välgörenhetsprojekt. Så himla häftigt! Vi är såå glada att vi fick träffa er och att ni hjälper oss på så många olika sätt.
En annan dam vi träffade sa att varje gång hon får pensionspengar över på kontot så skickar jag dem till Greta Andoh, hur underbar är inte den livsinställningen, och det har blivit några tusen.. Vi har oxå en del storsponsorer på g, hoppas kunna få klart med det i höst.

Att få ihop pengar till den dagliga driften är något som jag tänker allt mer på… I början så var månadskostnaden inte så hög, det gick alltid att lösa att få ihop pengar på något vis…Men nu har ju verksamheten vuxit så mycket med skolan och allt PLUS att matpriserna gått upp sjukt mycket sen jag var nere första gången hösten 2008. Då kostade en säck med ris 320, nu kostar den ca 500!!!

Så därför känns det så skönt att några fler och fler är med och sponsrar varje månad. Det lättar oro/ångest trycket…..Vi har ju fått autogiro nu också så det är enkelt att vara med och
stötta ; ) Tyvärr har det krånglat lite (har haft säkert 20 samtal med banken om detta….!) men nu ska det funka har dom lovat. Om allt går som vi hoppas (!!!) så kommer jag ju nästa år att vara mest i Ghana och fixa med bygget! Men det betyder att jag inte kommer att kunna vara hemma och jobba och spara pengar och inte heller träffa lika mycket folk och berätta…men det kommer lösa sig det vet jag!

Nu ska vi iväg och träffa SOS-barnbyar här i Stockholm. Ska bli spännande och hoppas kunna få lite tips och erfarenheter därifrån. Vi har också varit i kontakt med en organisation som just håller på och ska bygga i Ghana. Bra att få en kontakt för att kunna stämma av saker med tex bygget men också andra praktiska saker som kontakter med myndigheter. Och som jag tänkte på häromdagen – vitaminer! Vart kan man köpa det? För att veta att det inte är sockerpiller eller något konstigt farligt som ger barnen

Hörs snart kram!
Emelie

Kolla in vår Facebooksida »

Intervju på P4 Göteborg!

2010-08-22 - Lämna en kommentar

Här är länken till intervjun på P4 Göteborg. Tusan så nervös jag var! Har ju varit med i detta program förut (Radiohuset med Ylva Nilsson) men det är ändå lika läskigt varje gång, att det som jag säger går direkt ut….går liksom inte att göra om…eller lägga till….

Ja, ja…är också ett superbra tillfälle att berätta om arbetet.

På onsdag åker jag och Ulrika till Stockholm för möten. Har du tankar, idéer eller vill ses – hör av dig!

Hörs snart!
Emelie

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2369&artikel=3936861

Kolla in vår Facebooksida »

Administrerar och filosoferar

2010-08-19 - Lämna en kommentar

…min syster Ulrika och jag har haft två intensiva jobbveckor nu! Det har varit fullt ös sen jag kom hem så jag hade hoppats på lite lugnare tempo när jag inte skulle jobba på Effkå (ICA affären) men nej nej…visserligen så blir jag inte väckt kl 4 på morgonen av att någon står och nyper mig i fötterna eller sjunger i mitt öra…men nästintill : ) Kl 07.30 är det väckning och sen har vi planerat och rapporterat och budgeterat och administrerat…och filosoferat! Ulrika är projektledare till yrket så helt grymt att hon är med och jobbar med mig nu!

Har också haft många möten med olika sponsorer och andra som är intresserade av att vara med och stötta. Så häftigt med allt engagemang från folk! Vi har ju ett tydligt mål nu ni vet. Att köpa och bygga ett eget barnhem och skola. För att få tryggheten och kunna säkra långsiktigheten i verksamheten. För detta behöver vi ca en miljon kronor för att bygga. Låter helt sjukt när jag skriver det och brukar inte skriva om pengar här men så är det. Det är det som behövs för att Beatrice, Fredrick, Desmond, Agnes, Janet, Mary, Anno och mina andra 65 tidigare bortglömda men allra mest fantastiska barnkompisar ska kunna uppnå det som är Jacques och mitt mål – friska glada barn som kan förändra sin egen och Ghanas framtid!!

Och jag känner mig hoppfull. Tror att vi kan få ihop pengarna som behövs. Måste tro det.

Kram emelie

Kolla in vår Facebooksida »