Inlägg från november 2010

saker som behövs…

2010-11-07 - 9 Kommentarer

Vi är ju några stycken som åker ner i slutet av november och tänkte fylla väskorna

Många har frågat ‘vad som behövs’ och om det är ngt som man kan bidra med, så här kommer Emelies ‘önskelista’

Saker som funkar begagnat
Pingisracket, nät och bollar
Pussel
Lego
leksaker till barn mellan 2-6 – ej otympligt..
Skolväskor – hela..
Läseböcker för 4-8 år, på engelska
USB-minne
Drömmen för barnen är ngn typ av X-box eller playstation med spel, dom har ett x-box idag men behöver också fler kontroller….

Saker som vi behöver nytt
Whiteboard pennor
trosor och kalsonger – från 2-14år killar och tjejer
Sport BH tjejer 10-14 år
Flipflops – alla storlekar till alla barnen

Insamlingställe är ICA Effkå (kungsladugrådsgatan 15) innan 30 nov.

tack!
emelie genom syster ulrika

Kolla in vår Facebooksida »

lite ljusare…

2010-11-04 - 11 Kommentarer

allt lite ljusare just nu, vi har haft många många kontakter med myndigheterna och dragit i alla kontakter vi har (tack för ditt otroliga engagemang K!) och hoppas nu få dispans på ett år – håll tummarna! Behöver vi flytta dom små får vi göra det men det är verkligen en sista utväg. Många av dom äldre barnen är ju också en stor trygghet för dom små, dom blir liksom som storasyskon – så vi vill ju inte separera dom…

det är så konstigt för att mitt i all denna oro (och värme, idag 40+!, så kommer jag på mig själv att gå och småle och skratta högt ofta. Barnen är bara så härliga! Speciellt dom små som precis börjat prata – dom är så roliga. Som lille D (typ 3 år) som dom hade klippt häromdagen, han såg så rolig ut och av ngn anledning så associerade jag att han såg ut som en muslim och ur mig slank ‘D, så fin du är, du ser ut som en liten muslim…’ Och han svarar: ‘Men Emelie, jag är ju kristen…’!!!! D är i värsta trotsålderna också, så han kör ordentligt med de äldra barnen….får ringa hem till mina storasyrror och be om lite hur hanterar man trotsbarn tips…; )

Vi har varit hos doktorn flera vändor också. Killarna får konstiga utslag på sina snoppar. Jag är så arg på att läkarna inte tar det på allvar, de säger att det är ‘utslag’ och så ger det en salva….Utslagen har kommit fram och tillbaka sen jag var nere innan sommaren….man kan ju inte hålla på att bara behandla utan att ta reda på vad som är felet! Så imorgon ska vi åka och träffa en läkare som (säger sig iaf) vara hudspecialist och hoppas på bättre hjälp. Imorse så kom en av småkillarna fram och skulle visa utslagen för mig…och fem sekunder senare hade jag tolv små snoppar framför mig…det är viktigt att se alla, ha ha dom är för go mitt i allt!

Nu ska jag göra något som jag lovat mamma och pappa – ta en kort paus. Ska åka till stranden en timme bort och bara byta verklighet för några timmar. Sand mellan tårna och salt i håret!

tack för tankar och pepp, ni är så viktiga för mig!

i slutet av veckan ska jag in till stan, då hoppas jag kunna ladda upp lite bilder!

kram emelie
ps – jag har gett ullis en ‘önskelista’ på saker vi behöver, bett att hon lägger ut på bloggen så ni kan leta i gömmor hemma…hon åker i slutet av november

Kolla in vår Facebooksida »