Inlägg från december 2011

En liten spännande julhälsning

2011-12-18 - 1 Kommentar

Nu lämnar jag kalla härliga mörka, svarta mysiga Sverige för att mysa med alla mina barn i Ghana över Jul & Nyår.

Ingen vet att jag ska komma ner… Jag har sagt till Jacques att han ska hämta en väldigt viktigt sponsor som heter Helena. Han var inte superpositiv direkt till att någon skall komma precis innan jul. ’Jag vill vara hos barnen och göra lite extra
julfint nu när julen snart är här’
svarade han.
Men jag hoppas att han kommer bli glad när han ser mig…. och sen allt jag har med mig från er till barnen och lärarna. Som jag skrev tidigare har vi pratat så mycket om hur vi kan göra julen speciell för barnen. Som jag skrev så är det en jobbig tid för många då dom överallt blir påminda om att dom inte har någon familj utanför. Men nu får vi en jul tillsammans med barnen bortom allt vi kunnat fantisera om… Med julpynt, julmusik, istappar, massa dans, JULKLAPPAR, tomte mm…och vi skall laga alla barnens favoriter till vårt ’julbord’.

Det har varit en hektisk tid som alltid innan jag skall resa ner. Men jag är så tacksam och glad för att så många vill vara med och göra livet tryggare i Ghana för våra knoddar.

Väskorna är packade till bristningsgränsen så silvertejpen fick åka fram för att tejpa ihop allt. Det skall  bli så härligt att vara med under julen. Jag  längtar som bara den till barnen får öppna alla era julklappar som ni skickat med. Det såå fina och roliga saker, längtar själv till att få leka med dem…

På schemat står lek, mys och häng något som jag ser framemot.

Jag har med mig mycket roliga saker ner så jag tänker att den 23/24 bli pysseldag då vi pyntar vårt hem, och på kvällen lyssnar vi på lite julmusik och kollar på Nalle Phus jul kanske.

Något annat som jag  är såååå glad för att min vän Josephine kommer ner igen.  Det blir 3 gången för henne. Längtan är stooor efter henne och  barnen frågar hela tiden om ”Madame Jospehine” .  J  tog 3 månaders studieuppehåll förra året för att kunna hjälpa till hos oss nere på Great Andoh .

Hon undervisade, och barnen älskade hennes lektioner.  J hjälpte oss också mycket med att dokumentera barnens utveckling och vårt arbete där nere. Det är hennes uppdrag även den här gången så att ni kan få se hur vi firade jul och hur barnen upplevde den.

Tänk er när Jossan kommer in på gården klädd som tomte… Undra hur barnen kommer reagera?? Sen är masken åker av ahhh det kommer bli total lycka för barnen!!!

Jag har som sagt med mig massor av fina saker ner. Men något som att jag hoppas kunna köpa där nere är fler myggnät, handdukar, lakan och några nya madrasser mm. Det är roligare att kunna köpa på plats och stödja det lokala. Barnen tycker också det är roligt att vara med och handla saker till sitt hem.

Ett extra tack till Holebroke Sweden för de otroligt fina tröjor som barnen kommer bära med stolthet.

Hoppas ni alla får en riktigt härlig jul och nyår

Kolla in vår Facebooksida »