Inlägg från april 2012

Snart dags för avresa ghana – sverige

2012-04-20 - 2 Kommentarer

Hej på er!

Efter 2 år av jobb och drömmar, står vi nu framför en otrolig resa. Den här gången åt andra hållet. Från Ghana till Sverige Massor av känslor i kroppen, glädje, oro, spänning.  Åker ner på lördag för att en vecka senare åka med killarna hem. Det kommer bli en otrolig resan men också en tuff. Tänker på vilken total kulturkrock det var för mig första gången (och fortfarande!) när jag kom till Ghana….och då hade jag ändå kunnat förbereda mig på ett annat sätt, hade tillgång till kunskap, böcker, filmer, TV, människor som hade varit i Afrika förut…För killarna är det så annorlunda. Det är också därför jag är så glad att det blir av, vill dela också min värld med dom.

Världens mest fantastiska Jaqcues – alla barnens pappa, bror, kompis och framförallt tror jag – förebild! J har själv ett tufft liv bakom sig,  han förvånar mig om och om igen med hur klok han är och hur mycket energi och kärlek han har för barnen

Men det kommer nog bli lite kaos för dom….så mycket som är annorlunda här…tempot, människor, maten och hur vi äter, alla ‘bekvämligheter’ (rinnande vatten från en kran var tex ngt som dom aldrig sett till för rätt så nyligen, att det sen fanns ställen där det kom uppifrån som man skulle ställa sig under (dusch) – hur konstigt som helst!) Och flygresan…det är ju stort för vem som helst som flyger för första gången…jag har inte ens försökt att ge mig på att förklara hur det funkar med flyg…; ) Helt plötsligt kommer det bli ombytta roller, jag som ska försöka förklara varför saker och ting är på det ena eller andra sättet…speciellt frågor kring varför tempot är så högt, alla kör så fort, åker så fort, pratar så fort…dom kommer att bli svåra att svara på…; ) wish me luck!

Innan dom fick visum var det långa processer, bland annat intervjuer med killarna var för sig. Dom fick frågor om dom skulle vilja stanna kvar i Sverige (ett skäl till varför svårt att få visum för att ambassaden bedömer att det är så stor risk för avhopp, att folk stannar kvar i Europa och inte återvänder)…dom frågorna förstod killarna inte ens, stanna kvar i Sverige, varför skulle vi vilja det?? För dom är livet i ghana, barnen, familjen, kulturen…dom älskar det!

Jag menar vem vill lämna den här kärlekshögen :) )

Hoppas och tror av hela mitt hjärta att de kommer blir en givande resa för Jaques, ledarna och rektorn.

Schemat är fullspäckat! Första veckan ansvarar fantastiska Backegårdsskolan för, det är deras samarbete med Great Andoh som möjliggjort den här resan. Killarna ser fram emot att se hur det funkar i Sverige.Det är också inplanerat Studiebesök på universitetet Pedagogen. Sen ska vi göra olika aktiviteter bla Universum, Paddan, bowling, rundtur i Göteborg på. Jag ska också ta med de till mitt paradis i världen, en liten sommarö. Kanske fiska lite krabbor och bada!( Fuska och bada bastu innan…)

Vill så gärna att Jaques och killarna så få träffa alla er som följer, peppar och är med och stöttar på olika vis. Onsdagen den 9 maj från kl 17  så tänkte vi vara på restaurang Stearin i Linnesstan/nära järntorget. Vore superroligt om ni ville komma förbi och hälsa!;) Håll koll på facebookgruppen – skickar inbjudan där! Om du inte är med i vår grupp där – Great Andoh – vill du vara med och stötta? – så gå gärna med där för nu kommer jag inte ha tillgång till nätet på samma sätt fram till slutet av juni.  Så kommer änvända facebook får korta inlägg vad vi gör i Ghana och ska försöka hitta hyfsat internet så att kan ladda upp bilder också.

Ska bli härliga att komma ner till barnen en kortis, hoppas att vi kan åka på badutflykt på söndag om regnet håller sig borta.

Så här kommer de antaligen se ut på söndag om de bli strandutflykt.Trummor,dans, sång på högsta nivå!

Planen är som jag sagt tidigare att första fasen ska vara klar i september så vi kan flytta in. Tyvärr måste vi flytta ut från där vi är idag redan i juni…så vi letar för fullt efter något ställe att hyra, har barit lite svårt men vi kämpar på, håll tummarna för oss!

Vi jobbar också hårt här hemma för att bla kunna skicka ner en container i slutet av agusti början av sept för att inreda vårt nya hem och skola. Har fått fina skolbänkar från en skola som ska läggas ner i Göteborg, helt super. Har ni några kontakter på shipping företag som kan hjälpa oss ?

Vi letar också efter ett ganska centralt lager i Göteborg som vi kan ha som uppsamlingsplats. Har ni nåt eller vet någon så snälla hör av er !

Hoppas ni alla mår bra och att vi ses den 9/5 på resturang Stearin (vid järntorget)

stor kram emelie!

Kolla in vår Facebooksida »

Godmorgon!

2012-04-16 - 3 Kommentarer

Godmorgon. Nedräkningen kan början. På lördag åker jag ner till Great Andoh och ska hämta upp Jacques, Frank, Freddo och Isaak! Ska bli underbart och få pussas och kramas med mina knoddar också :)

Kolla in vår Facebooksida »

Lite bilder från Bygget :)

2012-04-13 - Lämna en kommentar

 

 

 

Kolla in vår Facebooksida »