Inlägg från juli 2012

Sommar med Emelie ; )

2012-07-05 - 2 Kommentarer

Har ni en skön sommar? Hoppas det! Jag lyssnar nästan på alla sommarpratare, laddar ner och lyssnar så fort jag får ro, helst på klipporna på Dyrön mellan bad.  Fick för mig att spela in ett eget häromkvällen…; ) Den kan i lyssna på HÄR Sommar med Emelie 1 kompr

Är på Dyrön nu, supporterar syrrans småkillar under fotbollsveckan, däremellan jobbar jag på bröllopssajten (inte vad ni tror, ska förklara snart…), kollar byggbilder (det händer HUR mycket som helst!), planerar flytt till vårt nya hem i Ghana (ÄNTLIGEN trygghet!) och förbereder för hösten (nu FOKUS på verksamheten). En salig blandning av allt möjligt.

Som vanligt mycket att berätta så ni får en sammanfattning av lite allt möjligt.

Barnen

Å vad jag önskar att ni fick träffa och lära känna våra underbara, coola, stolta barnkompisar!  På tre-fyra år har massor hänt i deras liv, de har utvecklats både fysiskt och mentalt. Nu är vår stora utmaning att fortsätta utveckla individen, stimulera olika personligheter, skapa självkänsla och självförtroende i bra balans. Hör föräldrar som säger ibland att små bar små bekymmer stora barn stora bekymmer…nu när det är några som börjar bli lite äldre så börjar jag fatta grejen J

 

Coolast i världen! Vår egen teaterapa V. 

Bygget

Bästa känslan! Pappa Leon och Johan från B.R.A Bygg var nere i juni och inspekterade på plats. Johan som skulle kontrollera att allt var enligt plan, kvalitet etc hade inga synpunkter! Och tidsplanen håller. Kan ni fatta? Händer ju knappt vid ett bygge i Sverige. Det ghanesiska byggbolaget som vi arbetar med är superduktiga och proffsiga. Förstå känslan jag, pappa, Jaqcues, familjen kände efter det. Johan sa visserligen att de gör saker väldigt annorlunda, inte svenska metoder precis men funkar precis lika bra.

Men…finansieringen för att bli klar med denna 1a fas, skolan och ett boendehus är inte i hamn ännu.  Vi har ritat om ordentligt för att få råd med både skola och boende för de pengar vi har, och därför bygger vi nu skolan och bara ett av de två boendehus som vi egentligen behöver. För att färdigställa och inreda detta saknar vi ca 650 000kr. Jag arbetar på olika vis för att säkerställa finansieringen och att vi slipper ’tömma kontot’, dvs vi har en buffert för driften etc som många av er är med och stöttat till.  Detta är min största stress och oro.

Här behöver jag verkligen er hjälp! Hör av dig om du är intresserad och vill se underlag för bygget, kontrakt, ritningar, offerter , referens till svenska byggbolaget etc.

 

Inredning till vårt nya hem och tlll skolan

Detta känns nästan overkligt, att vi kommit till denna fas, tänka på lampor, skåp, sängar, kuddar, skolbänkar, stolar mm. Och det är nu vi kommer till bröllopet….J

Har letat runt på nätet efter ett enkelt och tydligt sett att förmedla till alla som vill vara med och stötta vad vi behöver och vad pengarna kommer att gå till. Bröllopssajterna är klockrena. Jag kan lägga upp allt som vi behöver och ni kan gå in och klicka för om ni vill bidra med något speciellt. Så snart lanserar jag Great Andohs bröllop!

Utflykt till havet!

Container – tidplan för inredning

Vi får förhoppningsvis spons på en container (hör av er om ni har tips) den ska i den bästa av världar lämna gbg i slutet av augusti – då behöver vi ha inhandlat det som vi ska köpa. När vi vet hur mycket plats vi har etc så har vi också möjlighet att ta emot insamlade saker. Mer om det praktiska på sajten.

Great Andoh  om 2-5år?

Kanske några av er tänker vad händer när skolan är på plats och nya hemmet finns? Då är det fokus på det som varje dag handlar om för oss, målet för Great Andoh: – att barnen ska vara ’trygga, glada barn som kan påverka sin egen framtid!’

I verksamhetsplanen vi har nu (finns på hemsidan) har vi tänkt längre, framför allt när det gäller barnen och verksamhetsutvecklingen. Men den behöver revideras, vi har mer kunskap och erfarenheter nu och det är viktigt för oss och många av er vet jag att vi har tydliga långsiktiga mål

Fokus är och kommer att vara utbildning, vår utgångspunkt är att barnen ska kunna påverka och förändra sin egen framtid kvarstår och vi tror starkt att utbildning är en viktig del i detta.

Här drömmer vi om en skolfond. Att efter klass nio ska vi ha råd att betala för gymnasiet för de och sen ev vidare utbildning om de vill, alt lärlingsutbildning. (behövs redan nästa april)

Anku med sin gitarr som han fick av Oscar W när vår huvudsponsor Lesley Cosmetics/Mary Kay var på besök tidigare i år. Han älskar den!

I vår första fas som snart är klar (peppar peppar) har vi haft fokus på det allra viktigaste – ett hem med små sovsalar och ett kök. Drömmen är fortfarande att kunna bygga till så att vi får lite mer utrymme – en aula, ett boendehus till för barnen, ett ’mainhouse’ där vi kan ha rum för tex litet bibliotek, ateljé för skapande, ett rum där vi kan ta in en egen sjuksköterska vissa dagar, kanske plats för volontärer att bo etc.

Men nu tar vi byggpaus för att ge tid och utrymme att starta igång verksamheten på nya stället och dels för att få tid att hitta finansieringen.

Som ni märker finns det många mål och drömmar, dessa behöver bearbetas och förtydligas.

Jag samarbetar med Paff Communication, två stört sköna killar som hjälper oss att höja blicken lite och sortera ut våra tankar ibland. Oftast heta diskussioner men jag älskar det! De är vårt bollplank i en del frågor och tillsammans med dom ska vi förnya verksamhetsplanen för de kommande åren. Klart våren 2013

 

Vill du vara med och stötta?

Vill du stötta till bygget – ring eller skriv ett mail!  Alla uppgifter finns på hemsidan. Vill gärna få till fler som stöttar via autogiro också, är en sån otrolig trygghet att veta och kunna planera för hur mycket pengar som kommer in.

 

Vi är nära nu.. att få klart fas 1 med inredningen är en enorm milstolpe för mig, min familj och Great Andoh. Vet inte om jag någonsin kommer jobba såhär intensivt i mitt senare liv.. J Men alla säger till mig att bättre utbildning och erfarenhet kan jag inte få så känns som många flugor i samma smäll..

Ni är många som har bidragit till att vi är där vi är idag och lyckats förverkliga vår dröm. Min förhoppning är att ni är med mig ändå in i mål, iaf till stora drömmen är klar. Sen plockar jag fram alla andra drömmar jag har för Great Andoh ..

Hör av er! Mail funkar allra bäst, emeliekanter@gmail.com eller facebook, sök på great ando

Stor sommarkram till er!

/Emelie

Kolla in vår Facebooksida »