Inlägg från augusti 2012

På väg!

2012-08-29 - 4 Kommentarer

Minns ni när jag berättade om hur vi efter två år av förhandlingar (och efter att ha fått så superfint större ekonomiskt stöd av familj W och E) ÄNTLIGEN hade skrivit kontrakt på VÅR EGEN mark att bygga VÅRT EGET hem på? Vår bygghjälte Johan (stöttad av B.R.A Bygg och Next Step Group) som lagt ner så mycket tid på att granska offerter, träffa och förhandla med byggare och nu sist var Johan nere för att kontrollera själva bygget (tack Johans familj som låtit oss låna honom under detta år!!).

Och nu är vi nära nära. Förstår ni vad som kommer att hända? Vi kommer ha ett HEM och en otroligt fin SKOLA. Nu måste vi bara fortsätta att fylla ”skalet” med bra redskap: kunskap och en jädra massa kärlek!! ; )

Jag åker ner imorgon till Ghana. Och om några dagar går flytten! Bygget är inte riktigt klart ännu men vi får inte vara kvar där vi är nu så vi flyttar innan.

Och några veckor senare kommer containern med alla saker från Sverige. TACK ni som varit med och stöttat – och ni som tänkt eller vill men inte fått till det ännu, det är inte försent…, det stora och det lilla spelar roll! .(BG  396-092 )

En av alla fantastiska saker med flytten är att barnen för första gången kommer att kunna få ett utrymme, en säng och kanske ett eget skåp. Jag tänker bara på mig själv när jag var lite och jag tyckte att mina storasystrar var såå jobbiga, hur skönt det var att kunna gömma sig inne på sitt rum….nu är barnen 6 stycken i varje rum, men ändå mindre än idag 30…och alla ska ha sin alldeles egna säng ; ) Framförallt de äldre barnen behöver lite mer svängrum nu. Det är tonåringar . Tror det är en viktig känsla av att ha sitt ”eget”.

 

Jag längtar efter att få tvätta alla kläder innan flytten till det nya huset, fixa göra fint i rummen, göra bra förvaringsställen, hänga upp fina tyger så det känns som hemma. Men också nervös över hur tusan vi ska kunna montera 50 Ikea sängar….!!! Ingen som har lust att komma ner i mitten av oktober och hjälpa till …? Så välkomna!!

Detta har varit vårt mål så länge. Längtar till får rapportera till er. Är det klart nu kanske ni undrar…?

Nej, det är nu det börjar!

NU kommer vårt viktigaste jobb. Med hemmet så får vi tryggheten att veta att här får ni stanna, här får vi vara tillsamman. Det kan ingen ta ifrån oss och barnen.

NU har vi hjälpts åt och kämpat för att barnen ska bli friska och våga möta en framtid. Nu är många av barnen där. NU ska vi hjälpa dem komma dit de vill i livet. Ge det rätta redskapen. Det är i många fall UTBILDNING.  Nästa år är flera barn klara föra att börja som gymnasiet. Hur häftigt är inte de?? Jag hoppas  hoppas att vi är många som vill vara med och stötta så att vi kan få råd att stötta så att dessa coola fina överlevare kan få utbildning och kunna förändra sin egen, och kanske Ghanas och hela världens framtid ; 9 ?!

Jag hoppas också att vi när vi kommit i ordning att vi ska få tid och ro att se varje barn lite mer. Utforska vad de gillar och förhoppningsvis kunna uppmuntra det så att barnen får känna att de hittar något som de tycker är roligt och kanske har en begåvning för. Tänker på Ankho och gitarren han fick av Oscar. Hur mycket det betytt för honom.

Nu dags att packa det sista. Mamma och pappa med och fixar som vanligt….Hade aldrig klarat dessa sista veckor utan pappa. Tillsammans har vi jobbat långa dagar, för att fixat med bygget, handla allt som ska med till containern…processen med att få tillstånd….jag har inte tålamod för sånt…sån tur är har pappa det, envis som få! Pappa – ditt engagemang betyder ALLT för mig. TACK!!! Så glad att Schenker har hjälpt oss och guidat oss. Det har varit många frågor och många många vändor fram och tillbaka. Men ”snart” är vi i hamn.

Nu sitter jag på kontoret och har packat de sista och tänker att imorgon kväll så får jag ligga och mysa med mina små inspriationkällor. Om jag ska vara helt ärlig så är jag trött i huvudet och kroppen så jag är redo att fylla på med kraft och kärlek.

VI hörs snart! Kram emelie

 

Kolla in vår Facebooksida »

Lite byggbilder

2012-08-26 - 1 Kommentar

Kolla in vår Facebooksida »

Vad som behövs!

2012-08-23 - 3 Kommentarer

Nu fungerar listan igen:

http://varbrollopslista.se/greatandoh
där kan du se vad vi behöver och hur du kan stötta. TACK! Hoppas hoppas att vi blir många som vill vara med och göra fint för våra finaste!

Kolla in vår Facebooksida »