Inlägg från februari 2013

En inblick hur det är på Great Andoh ( Video)

2013-02-12 - 2 Kommentarer

Christian Norling har gjort den här fantastiska filmen från Great Andoh, hoppas ni gillar den! Jag älskar den!

http://www.youtube.com/watch?v=oKpHD1X-Mc8&feature=youtu.be

Kram Emelie

 

 

Kolla in vår Facebooksida »

Äntligen dags för första månadsbrevet 2013!

2013-02-08 - 1 Kommentar

Varje månad kommer ni nu få ett månadsbrev! Är så glad att komma igång med detta! Önskar er en spännande läsning!

Skolan klar!
Februari månad är en månad full med förberedelser! Vi ska ha invigning i april och förberedelserna är redan igång. Jag ska berätta mer när vi närmar oss. Roligast är att vår fina skola har fått färg! Det är något fantastiskt att se det här växa fram och barnen är så stolta över sitt hem och sin skola. Morgnarna har en magisk början när alla barnen ställer upp sig tidigt på morgonen och gör sig redo för dagen.  Det är något speciellt med de här stunderna och det är några av de stunder man inser vad vi uppnått hittills. Friska och glada barn som kan förändra sin och Ghanas framtid. Det är vårt mål och ni har alla varit med och påverkat!


Francis Otto, 16 år.
Varje månad kommer vi berätta lite extra om ett barn för att ni ska få lära känna dem bättre. Francis Otto är vår ”professor” på Great Andoh. Han kallas detta av alla för att det känns som att han kan allt. Han är 16 år och går i 9:an.  Francis tar inte mycket plats, han håller sig i bakgrunden men när han väl tar för sig får han alla med sig. Han imiterar ståuppkomiker, sina kompisar och olika dansstilar. Han är en stjärna på dansgolvet och kan allt från gagnam style till hip hop och street dance. Francis har något, han är bra på allt han tar sig för, fantastisk på fotboll och vi tror vi har ett framtida proffs hos oss. Han är duktig i skolan, hjälpsam och bjuder på mycket skratt. Det är inte alls ovanligt att hitta Francis med 30-40 barn runtom sig och berätta roliga historier med stor inlevelse. Han är en klippa, inte alltid synlig men stöttar i alla lägen och fångar alltid upp dem runtom kring sig.

Säkra framtiden för barnen – mitt fokus just nu.
Om en månad åker jag tillbaka till Great Andoh. Louise och jag jobbar nu för fullt med att samla in pengar för att säkra framtiden för barnen på Great Andoh. Byggfas 1 är klar, ett boendehus och skola. Nu är det fullt fokus att få in finansiering för driften. Aktiviteter, fler utbildade lärare, mer och bättre skolmaterial, bättre kost med mera. Vi samlar även in pengar till byggfas 2, ett boendehus till och ett aktivitetshus för barnen. Det finns enormt mycket kreativitet hos barnen och vi vill ge dem möjligheter att uttrycka sig. Många av barnen har gått igenom jobbiga upplevelser och genom att få vara kreativa och ges möjlighet till att uttrycka sig på olika sätt kan de både bearbeta och utvecklas på olika sätt. Genom att bli månadsgivare är du med och säkrar framtiden för barnen!

Vi behöver fler månadsgivare!

Vi har försökt förtydliga hur man kan stötta och vad man får för pengarna.
Mitt mål är att få in 100 nya månadsgivare innan sommaren!

För 100 kronor i månaden
Bidrar du till bättre hälsa för ett barn. I detta ingår månadskostnader för läkare, sjukförsäkring, mediciner och hygienartiklar. Tack vare detta kan vi få friskare barn.

För 200 kronor i månaden
Bidrar du till skolavgiften för ett barn under en månad. I detta ingår månadskostnader för lärare, skolmaterial och skoluniform. På så vis kan vi fylla barnen med kunskap och redskap att förändra sin egen framtid. Genom utbildning vill vi ge dem förutsättningar att bli självständiga individer med möjlighet att förverkliga sina drömmar.

För 300 kronor i månaden
Bidrar du till att ett barn får boende, mat och vatten i en månad. Det leder till att barnen känner sig trygga, är friska och utvecklas på ett bra sätt.

Vill du bli månadsgivare?
Klicka på länken och gå in och ange något av ovanstående belopp. När du registrerar ditt autogiro så hjälper du oss att se till att vi kan säkra framtiden för barnen. http://www.greatandoh.com/stod-oss

Nu ska jag ut i kylan igen!
Skriver igen i mars, men finns på facebook och mail om ni har frågor.

Äntligen har vi en infomail nu så att vi bättre ska kunna ha kontakt när jag är i Ghana: info@greatandoh.com

Hejdå!

Emelie


Kolla in vår Facebooksida »

Nu börjar vi med månadsbrev! Är du redo!?

2013-02-06 - Lämna en kommentar

Håll i hatten! Nu kommer ni få bättre återkoppling med månadsbrev varje månad!

Gå in på startsidan och registrera din mejladress och prenumerera på våra mejlutskick. Skynda dig så hinner du få månadsbrevet för februari månad som går ut i slutet på denna vecka! 

Kolla in vår Facebooksida »