Inlägg från maj 2013

GästBlogg från Carl Henric Wallblom

2013-05-10 - 18 Kommentarer

Min nästa gästbloggare är Carl Henric Wallblom , killen och företaget, Lesley Cosmetics  som var en av de 1a som trodde och satsade på mig så jag vågade börja drömma på riktigt. Stort tack för det och är jätte glad att du vill dela med dig här av din andra resa till Great Andoh.

Bruce, håglösheten och det stora hoppet.

Även om vinden legat på allt sedan dess att vi anlände till stranden var det först när jag lade mig ned vid vattenbrynet som jag tog notis om att det blåste överhuvudtaget.

Det var som att samtliga sinnesintryck för första gången, på riktigt, uppmärksammade alla de förutsättningar som utgjorde kvällens intrång.

Ljuset som sakteliga målade färger som inte tidigare varit synbara, känslan av sandkornens mjuka strävhet och vågornas återkommande och meditativa ljudkuliss blev helt plötsligt uppenbara – var för sig och i samklang med varandra.

Bloggbild

Mest av allt var det dock Bruce som skapade denna magiska stund på jorden.

“Whenever I feel sad, I sing a special song”

Han låg i sanden mitt emot mig och sade det med en självklarhet, sårbarhet och styrka de flesta vuxna människor jag träffat aldrig kommit i närheten av. Bruce är 10 år.

När han sjöng den sång som ger hans själ ro och tröst tystade hans sköra röst ned alla de ljud naturen till synes utan ansträngning skapade i bakgrunden.

För ett ögonblick kändes det som om just denna stund var det närmaste det går att komma en förnimmelse av någonting större än det som utgörs av vårt liv på jorden.

Det var ett av de finaste ögonblicken i mitt liv.

Tillsammans med några av de övriga sponsorer som stöttar Emelie och Jaques har vi under fyra dagar under fantastisk “Kanter Care” varit på plats i Kasoa, Ghana för att inviga den skola och det boningshus som idag utgör Great Andoh.

Efter att ha varit nere drygt ett år tidigare är det smått otroligt att kunna konstatera den oerhörda utveckling som har skett.

Det som tidigare var en provisorisk, osäker och spartansk hemvist är idag en stolt och trygg plats på en liten höjd i Kasoa.

De nya byggnaderna av idag är något av de finaste som går att finna i förorten till Ghanas största stad.

De erbjuder faciliteter och förutsättningar som tidigare bara gick att drömma om. Nu har barnen fått grundplåten till en skola och hem att börja drömma i.

Som Emelie brukar säga: “Nu har de börjat drömma, nu är det viktigare än någonsin att vi finns där för dem”

Det är i dock i mötet och samtalen med barnen som storheten med Great Andoh blir som mest uppenbar.

bild2

Minnena av det lidande som många av dem gått igenom under sin korta tid i livet kommer förmodligen alltid att bestå. Men, det är när man idag hör barnen prata om sina drömmar och visioner om sin egen framtid som man inser vilken konkret påverkan som Great Andoh har och kommer att fortsätta att ha för var och en av dem.

På Great Andoh är det villkorslös kärlek som ser till att förverkliga drömmar och skapa hopp.

Kanske är det i kramarna och beröringen från barnen – kanske är det i dansen, blickarna eller leendena. Oavsett – kärleken finns överallt och det är omöjligt att inte bli påverkad i retur.

När jag för andra gången sitter på flyget hem från Ghana så är det med ett hjärta fullt av tacksamhet jag lämnar Great Andoh bakom mig.

Alla borde någon gång få besöka denna magiska plats på jorden – för det är egentligen inte vi som har något att lära barnen. Det är dem som har allt att lära oss. Det är dem som påminner oss om hur det bör och skall vara – i de saker som egentligen spelar roll i livet.

Kontrasten till intrycken från Ghana blir aldrig så tydlig som när man kommer till Gate 36 i Frankfurt och skall gå på planet mot Göteborg.

Den håglöshet som alltför ofta präglar oss i den mer utvecklade delen av världen skall inte längre tillåtas att få slå rot. När den obönhörligen tränger på så skall jag för all framtid varje gång i mitt sinne förflytta mig tillbaka till stunden med Bruce på stranden. Den skänker hopp om livet.

Tack till alla er som var med på resan och bidrog till oförglömliga dagar.

Tack till Jacques, Johan och hela familjen Kanter.

Till dig Emelie från oss alla som på ett eller annat sätt stöttar Great Andoh – jag hoppas, tror och vet att du varje dag och för all framtid kommer att få tillbaka en stor del av allt det du har åstadkommit för alla barnen på plats i Ghana. För det var som Monika sade vid vår avslutande middag – det är sannerligen du som har gjort allt detta möjligt.

 

bild

Carl Henric Wallblom Vice President, Marketing and Sales Lesley Cosmetics AB

 

 

 

Kolla in vår Facebooksida »

Månadsbrev maj!

2013-05-02 - 2 Kommentarer

Läs mer om vår fantastiska invigning! Jag är så lycklig över dessa fantastiska dagar! Vi har också haft svenske ambassadören på besök och ni får även läsa om vår underbara Abigail Ekua!

Många kramar

Emelie

Månadsbrev maj

Kolla in vår Facebooksida »