Inlägg från augusti 2013

Hur allt började …

2013-08-21 - 4 Kommentarer

Hej !

Här kan ni lyssna på hur min resa ihop med Great Andoh startade. Min syster Elenore berättar, hon gör det så bra! Blir själv stolt :) Allt började december 2008….

http://youtu.be/UwDyoGIxoAA

Hoppas ni alla mår bra!

Har ni tankar,frågor eller ideer så maila gärna på emelie@greatandoh.com .

Längtar att höra från er

Kram Emelie

 

IMG_8007IMG_7903

Kolla in vår Facebooksida »

Månadsbrev Augusti

2013-08-13 - 2 Kommentarer

Sommarlov

Nu har vi sommar på Great Andoh! Detta innebär sovmorgnar, lek och sommaraktiviteter. Barnen har en fantastisk förmåga att använda sin fantasi och sin kreativitet till lek och aktiviteter. Fotboll är ju en stor del av Great Andoh och det spelas från morgon till kväll om det finns möjlighet. Det hade utan tvekan inte varit svårt och starta en Great Andoh Academy, intresset är enormt och det kommer garanterat vara en Great Andoh spelare med i något världsberömt lag om några år det känner vi. Barnen hoppas att ni har haft en härlig sommar i Sverige

IMG_1865

Min favorit bild :)

Tillbakablick från terminen

Vilken fantastisk vår vi haft.  Barnen har utvecklats oerhört mycket. De har kunnat förstå att de nu har ett hem, känslan har sjunkit in hos dem och det märks. Det är mycket kaxigare och mycket mer kreativa barn. De oroar sig inte längre, de är trygga, de tänker på samma saker som barn ska tänka på och de känns bekymmerslösa, trygga, glada och friska. Vi har kommit mycket långt. De är också oerhört stolta för sin skola och det märks att de växer varje dag. De älskar sin skola och de är så stolta för att de får sin utbildning. Det är ett kvitto på att vi lyckas varje dag. Vi har gjort vår första omgång av BEC, motsvarande nationella prov i Sverige. Mycket viktigt för oss och för barnen, då vi rankas som skola och får veta hur vi kan bli bättre men också för barnen inför kommande studier.

IMG_1918IMG_1919

Benedicte och Anku pluggar stenhårt

Inför gymnasium och höst

Inför hösten är det nu 12 nior som kommer att börja gymnasiet. Det är ett stort steg både för dem och för oss. De kommer att gå på boarding school, vilket innebär att de är bor på sin nya skola på veckorna och kommer hem på lov och helgdagar. Ett lagom steg för dom att bli mer självständiga. Vi kommer alltid finnas för dem vi är deras familj.  Det blir en omställning även för oss, vi är en familj och 12 av oss kommer vi sakna väldigt. Inför hösten kommer det att hända mycket. Vi kommer fortsätta jobba med att få in finansiering för vårt aktivitetshus och det boendehus vi vill bygga till plus att finansiera driften av verksamheten. Det kommer bli mycket aktiviteter på plats och vi kommer inleda ett spännande samarbete som vi lanserar till hösten som ger många av er i Sverige spännande möjligheter att ta del av Great Andoh på ett helt annat sätt än tidigare. OM ni vill vara med och stötta barnen utbildning hör gärna av er till mig. Det kostar ca 10-12 tusen kr om året för mat,boende,utbildning för att gå på en bra skola. Fixar vi det här så har barnen en bra grund att stå på för framtiden. Håller alla tummar och tår

 

IMG_2663

 Våra blivande gymnasieleeverna

Angela

Här har vi en otrolig skönhet. En person som nu blir tonåring med allt var det innebär.  Angie och hennes två syskon William och Wilhelmina har varit med oss i 3 och halvt år.

Det har tagit lång tid men nu börjar Angela äntligen att komma ur sitt skal och öppna sig för oss.  Angela, William och Wilhelminas föräldrar lever inte och syskonen bodde hos sin släkting som behandlade dem illa. Angela tar stort ansvar för sina två yngre syskon., de sover och äter alltid tillsammans. För Angela är det oerhört viktigt att de båda små ser hela och rena ut och ser alltid till att de har rätt kläder på sig.

Angela har så mycket inom sig, hon älskar att spela teater och att sjunga men blir alltid väldigt blyg när det kommer nya människor. Men så fort hon känner sig bekväm tar hon med sig sina tjejkompisar och går upp och sjunger!

När vi har fest på Great Andoh på gården så kommer det alltid väldigt mycket barn och vuxna från området och är med. Angela dansar mer än gärna.

När Angela blir stor säger hon att hon vill bli sjuksköterska. Hon är en underbart varm människa med ett stort hjärta och det kommer ta henne dit hon vill.

 

IMG_0564

Angela

 

Kram!

Kolla in vår Facebooksida »