Inlägg från november 2013

Julen närmar sig!

2013-11-21 - Lämna en kommentar

Nu är det snart jul på Great Andoh!! Läs mer om vår jul här!

Photo 2013-11-13 12 30 52

Kolla in vår Facebooksida »

Jacques

2013-11-12 - 1 Kommentar

Många av er känner ju mig, men jag känner att jag vill dela med lite om Jacques. Det är svårt att beskriva Jacques och hur mycket han har runt omkring sig.  Senaste veckorna har varit oerhört intensiva för honom. All förväntan, press, osäkerhet som varit kring barnen som lämnat oss för gymnasiet har tagit på hans krafter. Jacques går upp varje dag klockan halv fem på morgonen. Som chef för Great Andohs verksamhet på plats med ansvar för 21 anställda tillsammans med mig är han också pappa, bror, kompis och förebild för 75 barn och men också ansvarig för 75 barn. Att vara pappa, bror och kompis med alla barnen är inte lätt. Det är ingenting man kan schemalägga, det krävs självklart mycket planering men det handlar också mycket om att alltid ha tid för att lyssna, hjälpa, prata, och framförallt finnas där. Jacques är av den filosofin att han vill alltid att barnen ska känna att han finns där. Självklart är det svårt men på något sätt så lyckas han. Jag känner samma sak och vi delar det här tankesättet och jag vet hur svårt det är. Jacques drivkraft och kärlek till barnen är oändlig. Han ser på livet med positiva ögon och han ser endast möjligheter. Han lyckas vända det mest svåra motgångarna till något positivt och ger aldrig upp.

Great Andoh har växt otroligt mycket dem senaste åren och för att vi ska hänga med i utvecklingen behöver vi också skaffa oss ny kunskap för att kunna möta behoven, utvecklingen men framförallt för att trygga barnens framtid. En av våra ambitioner och detta ligger i vår plan för nästa år att kunna finansiera en utbildning för Jacques. Han behöver skaffa sig ökad kunskap inom ledarskap och ekonomi. Här finns det kvällskurser och detta är vad vi hoppas kunna få möjlighet att ge Jacques. Jacques har en nyckelroll hos oss och hans roll är ovärderlig. Vi måste därför fylla honom med kunskap för att han ska kunna fortsätta utveckla och driva Great Andoh på ett bra sätt.

Emelie

Jacques-och-Barnen

Kolla in vår Facebooksida »

Spännande !!

2013-11-04 - 2 Kommentarer

Jag gör min nu redo för två oerhört spännande dagar! Spännande på ett helt annat sätt än gårdagen när vi lämnade barnen på deras nya gymnasieskola. Är inbjuden till den svenska ambassadören i Ghana, svenske konsuln och en svensk minister som är på besök i Ghana. Just nu är jag otroligt nervös men också förväntansfull och glad över att de vill ha mig där. Uppdatering kommer! Kan ni gissa ministern?
Kramar

Emelie

Ministerbild

Kolla in vår Facebooksida »