Inlägg från juni 2014

Alla ni som var så fantastiska och fanns där för lilla S så vill jag berätta hur det har gått.

2014-06-30 - 15 Kommentarer

Alla ni som var så fantastiska och fanns där för lilla S så vill jag berätta hur det har gått.Tre tuffa hjärnoperationer och två ögonoperationer har lilla kämpat sig igenom.

Från början var halva kroppen paralyserad och han kunde inte prata. Han är ett mirakel.

Nu tre månader senare går han och pratar men väldigt tyst. Allt går mycket långsamt men vi är positiva och tror om vi kan få rätt rehabilitering kommer lilla S att bli helt återställd.

Utan ert stöd hade de inte gått. Det har kostat mycket pengar och alla ni som varit med och gjort det möjligt för oss att genomföra operationerna och räddat lilla S, TACK!

Man får många tankar när det händer något sådant här, vilka olika förutsättningar det är.  Hade vi nu inte kunnat betala, hade inte lilla S funnits då? Det är en sådan oerhört jobbig tanke så tårarna rinner när jag skriver detta.

Tanken slår mig också att så många människor står inför liknande situationer dagligen över hela världen. Återigen vill jag säga att jag hoppas att ni verkligen känner i hjärtat hur tacksamma vi är för ni är med och stöttar oss.  Malarian har härjat och nästan tagit tre av barnen den här perioden. Jacques och jag har suttit i skift och vakat på sjukhusen.

Det har varit extremt tuffa månader och känts oerhört mörkt ibland, men med erat stöd, uppmuntran, tankar och hjälp ekonomiskt har vi kunnat rädda flera av barnens liv

TACK!

IMG_2319

Stor kram från alla oss på Great Andoh

 

Kolla in vår Facebooksida »

Container update! Bättre sent än aldrig… :)

2014-06-25 - 3 Kommentarer

Hej mina vänner

Här kommer lite info hur det gick med alla grymma saker ni skickade till oss!

När vi hade storstädningen började vi organisera allt från containern. Ni minns säkert. Det är så mycket roliga och bra saker! Barnen är överlyckliga och ni anar inte hur mycket det ger.

IMG_9699

När jag tänker tillbaka nu hade vi nog roligast hade när vi kom till all mat. Barnen hade inte rört något. Jag frågade dem varför och svaret var enkelt; Vi har aldrig sådan här mat förut så vi ville vänta tills du kom. Så de var bara att sätta igång och med vilken energi ska ni veta. Barnen korkade upp de konserverade päronen med full kraft När de fick upp dem såg de väldigt skeptiska ut och jag fick nästan tugga åt dem. Jag förklarade för dem att päron kunde vara en syster till äpple och då gick det. När de smakat och tänkt efter så ville de såklart ha mer!

IMG_9694

Till middag använde kokerskorna ärtor i tomatsåsen. Jag tror inte ni förstår vilken lyx det var att få tillsätta något till tomatsåsen. Både för kokerskorna att få tillaga maten med ärtorna och så klart oerhört spännande med något nytt i den annars så bara röda tomatsåsen. Jag hade lilla Beyonce bredvid mig vid matbordet och hon utbrister;

- Madame it´s a fish eye in my food!

Beyonce menade såklart ärtorna och sådana här ögonblick är bara helt underbara att få vara med om. När man för första gången testar och är med om något nytt.

Och nu till det oslagbara äggpulvret som blev en succé direkt! Tänk också vad det är laddat med! Förstå vilka byggstenar på barnen och det gör mig så lycklig att kunna fylla deras kost med mer näringsämnen! Jag kommer återkomma till kosten om och om igen då det är ett ständigt arbete att förbättra denna för barnen.

Photo 2014-03-01 18 49 34

Inlines blev och är en stor hit men så svårt det är. Barnen ramlar och ramlar men ger inte upp. De är envisa. Alla cyklar kommer till användning och det är en helt fantastiskt och se hur snabbt barnen lär sig och hur de ägnar sig åt att hela tiden lära sig nya saker.

Photo 2014-02-21 16 21 01

I Förskolan så leker man med barnvagnarna och vi har fyllt spelhyllan med alla nya spel, memory som kom. Vi har ju inte haft möjlighet till att ha kreativitet med barnen för det kostar för mycket. Men nu har volontärerna Lisa och Annie det med barnen ett par gånger i veckan. Heeelt underbart!

bild 29

Tack alla ni som engagerade er i containern.  Ni ska bara veta hur mycket lycka ni spridit här.  Jag har redan tankar som jag börjat skriva ner om saker till nästa container. Nästa gång satsar vi på mat, kryddor, bönor, städutrustning, köksredskap och datorer. Har du funderingar så hör gärna av dig jag blir så glad av er idéer och era tankar.

Hoppas ni alla mår bra!

Photo 2014-02-21 17 16 11Stor kram

Emelie

 

 

Kolla in vår Facebooksida »

Månadsbrev för juni!

2014-06-19 - Lämna en kommentar

Hej alla!

 

Nu kan du läsa månadsbrev för juni månad! Passar på att önska er en glad midsommar!

Läs månadsbrevet genom att klicka här!

 

Många kramar

Emelie

Kolla in vår Facebooksida »