Inlägg från juli 2014

Girl Power! Nu får killarna se upp med fotbollen, tjejerna utmanar snart!

2014-07-20 - 4 Kommentarer

Hej!

Tjejerna har under våren haft sin första period av fotbollsträning. De var till en början sega och det tog lång tid. Killarna förstod först inte alls varför tjejerna skulle spela och ännu mindre varför de skulle ha träning. Killarna spelar fotboll två timmar varje dag och tjejerna går och lägger sig och vilar efter skolan. Har märkt det senaste året när vi inte haft lika många gemensamma aktiviteter att tjejerna inte orkar lika mycket. Det är därför oerhört viktigt att vi får igång tjejerna. Fastän det är varmt och solen ligger på måste de röra på sig.

Till en början förstod de inte riktigt hur de skulle lära sig att kontrollera bollen. De tyckte också det var dumt och behöva träna utan istället ville de spela match direkt. Härligt med deras positiva inställning och Lisa fick igång spelet med dem och tjejerna hade en första kanonträning och var självklart helt slut men så taggade och med ett leende på läpparna. Underbart och se och jag kände att det här kommer nog bli en bra sak i fortsättningen och killarna får se upp för nu kommer tjejerna och utmana dom det lovar jag.

Photo 2014-02-08 17 14 04

Efter en veckas aktiviteter där barnen gjort allt från att måla, pärla, dansa till att spela fotboll känns de alltid lika skönt för mig och Jacques och veta att tjejerna också idrottar. Det gör fantastiskt mycket med deras ork och deras resultat i skolan.

Lisa, vår volontär har inte haft en enkel uppgift. Barnen har aldrig haft en träning förut så det känner inte till varken förutsättning och regler. Lisa har fått ta dem hela vägen från start och det har hon gjort fantastiskt bra. Det var inte ovanligt till en början att Benis plötsligt satt sig ner för att äta kakor eller Mavis som är målvakt satt sig ner och börjat stretcha och leka med gummiband på händerna. När jag vid ett tillfälle gick fram till Mavis och frågade henne vad hon gjorde såg hon på mig med ett självklart uttryck och svarade mig:

-       Madame, bollen är ju på andra sidan!

Lisa förstod snabbt att man får ta det i små steg och det gjorde hon och det är fantastiskt att barnen har aktiviteter som gör att varje dag blir olik den andra. Vi får inte glömma att barnen är på vårt område 24 timmar om dygnet. Det är oerhört viktigt att barnen får stimulans och känner sig motiverade varje dag.

En dröm är att få ner en danslärare som kan lära barnen massa nya danser. Barnen har alla och då menar jag verkligen alla rytm i kroppen och vi har många dansare hos oss.

ÄR det du ? Eller känner du någon som skulle vilja komma ner och undervisa barnen i dans? Hör av dig så vi får höra mer!

Photo 2014-02-08 18 10 42

Läs gärnahttp://annieknape.blogg.se/2014/july/index.html och http://www.lisawahlgren.com

Kram Emelie

Kolla in vår Facebooksida »

Save the date !! 4/09/14

2014-07-16 - Lämna en kommentar

Mina vänner se hit, är ni i Uppsala eller nära så haka på. Sååå härligt insiativ!

10455678_10152988404557538_6063296575521914641_n

Målet med loppet är att vi samlar ihop pengar till 75 barn som bor på Great Andoh i Ghana. Det är ett barnhem/skola som drivs av en ung stark kvinna från Göteborg.
Emelie är lite av min idol, hon kämpar för andra. Och nu vill jag att vi kämpar för att hjälpa henne att hjälpa barnen.
Good karma & Good feeling!
*Vi kommer ha Fyllda Goodiebags till er!

*En uppvärmning innan.
*Möjlighet att vara med på Cool-down Yoga med Win Win yoga efter loppet
Anmälningsavgiften är 100kr
(valfritt och omtyckt att skänka mera) Sista dagen för att betala är 21/8
För att underlätta för Emelie så använder vi ett eget konto som är öppnat för godvilja projekt. Och vi skickar över hela summan direkt efter 21/8.
Betala in på konto 8480-6,914 763 130-4 swedank.Skriv pers nr (6siffror) och 4 första bokstäverna i erat förnamn.
Mejla därefter ditt namn & personnr till thegoodrun@hotmail.com
Då kommer du få tillbaka ditt personliga nr för loppet.

Kom ihåg att anm avgiften är en gåva och inte återbetalningsbar.

Vi blir glada om ni vill sprida detta vidare, och prata högt om det 
KOM IGEN NU!!!

Photo 2011-06-25 12 56 34

Kolla in vår Facebooksida »

INUG Linköping installerar reservbelysning på Great Andoh

2014-07-13 - Lämna en kommentar

INUG Linköping installerar reservbelysning på Great Andoh-

I sommar spenderar Junior Asante-Poku och Madeleine Peters, studenter vid Linköpings Universitet, två månader i Ghana.

image_1

Målet är att underlätta vardagen hos oss på Great Andoh under de frekventa och ibland långvariga strömavbrotten. Detta med genom ett litet och separat 12 volts elsystem, drivet av ett småskaligt vindkraftverk, som ska ge belysning i köket samt korridorerna och toaletterna i elevhemmet.

image_2

Projektet drivs av Ingenjörer och Naturvetare Utan Gränser (INUG) i Linköping, en studentgrupp som även driver projekt lokalt i Linköping samt i Tanzania.

Ni kan tänka er själva att lägga 75 barn utan el, eller laga mat till 75 barn när det är kolsvart… Inte helt lätt och säkert…

image

Vi tycker det är så spännande och ser det också som utbildning för barnen. Att dem får lära sig något nytt och hur man kan göra el på olika sätt

Kommer bli 2 intressanta månader

Välkommna!

Kram Emelie

Foto 2014-06-22 16 03 20

 

Följ gärna deras resa på http://inugbloggar.se/?cat=10

 

Kolla in vår Facebooksida »