Inlägg från augusti 2014

SES VI IMON ? Origohuset i Hovås mellan 11-14

2014-08-29 - Lämna en kommentar

LÖRDAG( imon) är vi på plats på ORIGOHUSET mellan 11-14 och berättar om Great Andoh och utöver det får ni chans att ta del av en dag full av spännande upplevelser, tävlingar och uppträdanden för hela familjen. Dessutom bjuds det på en titt in i Nya Hovås framtid.

Familjedag i Nya Hovås lördag 30 augusti, kl. 11.00-14.00.

Någon som kan komma ??

Programaffisch_50x70

 

Håller tummarna att jag får se några av er !
Trevlig kväll Kram Emelie

Kolla in vår Facebooksida »

Diamond

2014-08-20 - 2 Kommentarer

Diamond

Den här lilla prinsessan har ögon som det bara lyser bus i. Hon har så mycket för sig och så mycket idéer att jag vet ibland inte var hon får allt ifrån. Hon har alltid något i bakfickan är det inte något bus är det något hon ska skämta om. Hon älskar som många av barnen att dansa och uppfinner gärna egna dansmoves varje dag. Energin är på topp och jag undrar ofta var hon hämtar den ifrån, om hon har ett eget skåp fullt med socker någonstans.

10342766_10152955955222796_7723218053486455968_n

En av hennes stora favoritlekar är att klä upp sig, söndagar är därför hennes favoritdag eftersom det är då vi går till kyrkan och hon får ha sina finkläder på sig. Hon är så söt när hon dagen innan lägger fram sina kläder och man kan se hur lycklig hon är för att hon dagen efter ska få sätta på sig dom.

Detta är en mycket företagsam liten tjej. När jag nu var nere sist hade hon ordnat med sin egen söndagsskola för de allra minsta. Hon är då ”fröken” och styr och ställer hejvilt med de små.

Diamond är nu 6 år och går i förskolan. Hennes lärare Freda tycker hon är aningen lite för busig och hon har svårt att sitta still.  Vi måste därför aktivera henne på rasterna för annars har hon svårt och koncentrera sig i förskolan. Denna underbara lilla tjej har så mycket framför sig, jag ser fram emot att följa hennes energi och utveckling.

Diamond

Trevlig kväll Emelie

Kolla in vår Facebooksida »

Våra ljuvliga vardagshjältar.

2014-08-10 - 3 Kommentarer

Sister Ama och Ekua

Våra ljuvliga vardagshjältar. Vilket otroligt slitsamt jobb de ha. De börjar sin arbetsdag klockan 5 på morgonen och slutar klockan 22 på kvällen. Det tar tid att laga mat till 100 personer tre gånger om dagen.  Dessutom 75 och i vissa fall fler hungriga barn är inte en lätt uppgift alla gånger.De har roligt tillsammans, de skrattar, de sjunger och de är lekfulla med barnen. De är dessutom underbara personer båda två.

IMG_0526

bild 2 Deras arbete är tufft och när vi nu byggde försökte vi tänka till kring hur vi kan underlätta deras arbete. Många kvinnor lagar mat på huk i Ghana och det sliter på ryggen. Istället har vi gjort bänkar i deras höjd för att göra det lättare för dem att laga och förbereda maten. Det är en lång resa när man gjort på ett annat sätt under lång tid.

bild 21

Inte lätt att laga mat nu när det är regnperiod. Vi önskar att kunna laga inomhus i vårt fina kök men gaspriserna har gått upp så mycket så då är det billigare att laga över öpppen eld…

Ekua har varit med från början, hon skrattar konstant till allt. Ekua har inte haft möjligheten att gå i skolan, vilket innebar att hon inte pratade engelska när vi träffade henne för första gången. Nu lär hon sig engelska och för 2 ås sedan fick hon en liten dotter som heter Lizzy. Det har varit en tuff tid för Ekua, Lizzy hade kolik länge men börjar nu bli bättre.

IMG_2202

Sister Ama är nog om jag får säga en av världens vackraste kvinnor.  Hon har tre små barn. Den yngsta är 6 år och den äldsta 12 år.  Sister Ama har haft det tufft, hennes man omkom i en olycka på sin arbetsplats. Han var tak arbetare och arbetade på ett bygge där de saknade skyddslinor för arbetarna. Sister Ama blev då ensam och för att hon och hennes barn skulle överleva tvingades hon stänga in barnen i ett rum på dagarna för att gå till marknaden och sälja bananschips. Det gör ont i hjärtat när hon berättade detta. Men handlar det om överlevnad så har man ofta inget val. Hon har berättat hur hemskt det var att lämna barnen ensamma om dagarna, men att hon visste inget annat sätt för att de skulle få pengar till mat. Hon drömde då om att kunna ge barnen möjligheten att gå i skolan men visste inte i sitt hjärta hur hon skulle lyckas med det.  Sister Ama är en stark kvinna och vi är lyckliga över att hon och hennes barn finns hos oss på Great Andoh. De kommer att få gå i skolan hos oss och är en del av vår familj.

IMG_1917

Kram Emelie

Kolla in vår Facebooksida »