Inlägg från september 2014

Ibland brister det…

2014-09-30 - 6 Kommentarer

Det är svårt att delge allt som händer för det händer saker hela tiden.  Jag bär också mycket inom mig och vet inte alltid vad jag ska dela med mig av även om jag vill dela med mig av allt. Fast jag försöker hålla lågan uppe är det ibland så svårt och då händer det att det brister. Igår hände det och det blev bara för mycket så jag grät en skvätt på kontoret med Louise. Kändes ändå skönt efteråt och nu nya tag igen.

Jag kom överens med mig själv att försöka dela med mig oftare och mer med er om våra svårigheter i Ghana, även om det ibland är svårt att återge för det är sådana svårigheter som kan tyckas svåra från vårt perspektiv i Sverige att förstå och ofta därför tvekar jag att ta upp det. Det kräver också långa förklaringar och här är jag rädd att tappa er.

Just nu ligger ett av våra äldre barn Mary på sjukhus och kämpar med både kolera och malaria. Kolera brukar efter 24 timmar om man får vård i form av dropp och medicin bli stabilt, men så har det inte varit för Mary. Vi är nu inne på fjärde dagen. Hon får inte behålla något och nu är hon väldigt svag. Känslan av att inte kunna hjälpa gör ont och ännu mer frustrerande när man inte kan vara nära och hålla handen. Just sjukdomar är något vi ganska ofta kämpar med och man inser att med 75 barn så är det så.. Varje gång är det lika jobbigt känslomässigt och även påfrestande med allt praktiskt runtomkring. Till en början tog vi Mary till det allmänna sjukhuset men vi har nu flyttat henne till det privata då vi vet att vården är bättre där. Vi vill bara ge henne den bästa vården och även om det kostar mer på det privata sjukhuset så är det enda som spelar roll nu att vi inte förlorar henne.

IMG_5636Förutom Mary så har muren rasat och toaletterna läcker och här jobbar vi dag och natt med att återställa.  Något annat som oroar oss är ebolan som hela tiden finns där. Det här kommer jag berätta mer om lite senare. Samtidigt som jag nu jobbar stenhårt med att få in pengar för att skapa en stabil och långsiktig trygghet för barnen. Det är så skönt att kunna skriva av mig lite och dela med mig med er!

Kram Emelie 5920_208403730634_6343605_n

PS Känner mig lite som på bilden :) Men när det är tufft så är det samtidigt det bästa som finns att krypa ner med barnen och tanka energi kontot. Önskar jag var där nu…

 

 

 

 

 

Kolla in vår Facebooksida »

Nu har vi en ny container som ska ner till Great Andoh, fantastiskt! Vi behöver dig!

2014-09-08 - Lämna en kommentar

10012507_10152955960922796_3763913863863308996_n

Ny container!

Nu har vi en ny container som ska ner till Great Andoh, fantastiskt!

I förra containern fick vi med oss mycket bra saker som vi har nytta av varje dag. Vi är tacksamma för ert engagemang och för allt ni gav barnen. Det var allt från leksaker, kläder och material.

Nu är fokus mat, priserna på mat går upp hela tiden (och speciellt nu när risk för Ebola). Vi använder tex dagligen bönor och tomatpuré och de priserna har stigit så mycket att vi har svårt att köpa det behov vi har.

Vi har därför sammanställt en lista på både mat och saker vi har behov av nu ett tag framöver.

Vi har prioriterat noga så denna gången har vi bara möjlighet att ta emot saker som står på listan (ex så tar vi inte emot kläder denna gången).

Har ni möjlighet så packa i kartonger och märk innehållet på engelska så underlättar det för barnen när de packar upp på plats och även för tullen som går igenom allt.

Man kan också hjälpa oss ekonomiskt så vi kan köpa sakerna. Märk då din inbetalning med ”Container” så vet vi hur mycket kan handla för på Bank-giro 396-0929

Tack!!

Här är priolistan.

Mat: ( Tänk storpack i allt )

Äggpulver

Mjölkpulver

Bönor

Tomatpuré på burk stora

Krossade tomater stora burkar

Torkad fisk

Kryddor i säck ( stark peppar, vitllök,lök, mm

Havegryn

Spagetti, pasta

Lekmaterial:

Klätterställning

Gunga/or

 

Hygien:

Tandkräm

Deodoranter

Tvål paketerat torrtvål

Tvättmedel till kläder

Övrigt:

Soppkärl stora

Myggnät

Madrasser

Datorer

Håller tummarna att vi snabbt får ihop vårt behov så containerna kan lämna Sverige så fort som möjligt.

Jag finns på mailen emeliekanter@gmail.com och Johan som är min hjälte i detta och samordnar allt finns på tele 0707-881142 och Johan.Alsin@transbaltika.se

Ni är bäst!! Kram Emelie

 

IMG_9630

Kolla in vår Facebooksida »