Inlägg från november 2014

Härliga mål uppnås!

2014-11-09 - 1 Kommentar

Vi klarade det – igen! Tjohoo!!

Vi fick nyligen slutresultaten för de sex elever som står i tur att börja gymnasiet denna höst. De skulle börjat i september men i och med ebolan har allt blivit förskjutet samt att det är tre terminer i Ghana istället för två som vi har här hemma. Alla sex klarade provet och kom in! Vi är så stolta!

Senaste tiden har varit händelserik, Mary som blev allvarligt sjuk, muren som rasade, regnet, ebola och mycket mer. I alla de här utmaningarna är det lätt att sådant här kommer i skymundan. Det får det inte göra. Det här är ju varför vi kämpar på. Det är för att barnen ska bygga sig sin egen framtid. Nu stannar vi upp och sträcker på oss, stolta över att ytterligare sex av våra barn kommer in på gymnasiet. Hoppas alla ni som varit med, är med och ska vara med, förstår vad ni är med och bidrar till. Att ge våra ungdomar utbildning förändrar allt för dem! De får verkligen en chans att förändra och påverka sitt liv i en positiv riktning! Jag får nypa mig i armen ibland och påminna mig vilka förutsättningar barnen får och hur utbildning är nyckeln till en ny chans.

Barnen är glada men också nervösa. För dem att lämna tryggheten på Great Andoh och åka iväg själva till något helt nytt. Många nya utmaningar, mitt mammahjärta dunkar nervöst igen. Fem killar och en tjej.

Gymnasiet kostar ca 12 000 kr per barn per år. Och de går tre år på gymnasiet i Ghana.

När de åker iväg ska de ha med sig särskild packning. Innan får man en lista på allt de ska ha med sig. Det här är extra viktigt för våra barn så det blir lika villkor från början.

2014-10-31 12.52.18

I Ghana får vi som alltid information sent och vi saknar i dagsläget nästan allt på listan. Jacques har varit i Accra i helgen för att köpa allt som fattas. I morgon ska väskorna vara packade.

Håll nu tummarna för att det här gänget kommer trivas på sina nya skolor. Här ser ni även de tolv som nu går andra året! Tiden går så fort vad hände med våra små, tonåringar nu med så mycket bagage, de har valt livet, de tog revansch och nu är de med och bygger framtiden! Mina hjältar!

2014-10-31 12.54.54

TACK för ert stöd!

Hoppas ni har haft en bra helg!

Kram Emelie

 

 

Kolla in vår Facebooksida »

ÄNTLIGEN lite ljus i tunneln

2014-11-04 - Lämna en kommentar

Novembers Månadsbrev

Här kommer länken, in och läs :)

http://eepurl.com/6vhQ5

Kram Emelie

Kolla in vår Facebooksida »