Drömmen – en skolväska…

2009-04-19 - 2 Kommentarer

Det här skrev jag förra veckan men kom inte till internet för att publicera förran nu:

Igår hade vi en jättefin dag med barnen. Jaque och jag samlade de äldra barnen, mellan 7-15, och berättade att nu är det nästan klart att vi ska få vara kvar här på det här hemmet. Och att vi skulle börja planera för framtiden och att det var viktigt för oss att veta vad de tyckte var viktigt. Dom fick en timme att sitta och prata och sen skulle de säga tre saker som de tyckte var viktiga, och tre saker som de tyckte hade varit roligt att ha eller göra.

Listan på roliga saker var lång (och hade nog kunnat skrivas av vilka barn i världen som helst…) – det var musik, fotbollsmål, färger, bollar, hopprep, böcker…..

Men vet ni vad som stod på topp tre för nästan alla över viktiga saker?

En skolväska (eller skolkläder)! Och några hade skrivit en skolbuss!?! När vi frågade (dumma som vi var och inte fattade med en gång…) varför, de har ju inga böcker och ‘skolan’ ligger ju på barnhemmet…så svarade de så uppriktigt så det skar i hjärtat ‘vi vill ha precis som vanlia skolbarn, som barnen på marknaden’ (det är väldigt vanligt med skoluniform här) ´och om vi har en buss så kan vi åka med den och spela fotboll mot barn i andra skolor´

Ja, hur ska man tänka här? Känns ju helt onödigt att prioritera att lägga pengar på att köpa skoluniformer till barnen…samtidigt ska man nog inte underskatta behovet av att få ´känna sig som alla andra´. Speciellt för mina fina goa barnkompisar som ju aldrig haft någon riktig tillhörighet i världen.

Vad tycker ni???

Kolla in vår Facebooksida »

2 Kommentarer

  • 2012-02-07
  • Yelken sa:

Jag älskar att blggoa & det har blivit en del av mig & min vardag, jag skriver om det som ligger mig varmt om hjärtat. ska kolla in SEB :)

  • 2012-02-10
  • Yogesh sa:

malin srkvier:Hej Dane!Jag beställde Waioras natural cellular defense, vilket jag har förstått när jag har läst verkar vara den bästa.Lycka till! Mvh Malin

Kommentera inlägget (samtliga fält är obligatoriska)