Tagit ett härligt beslut

2015-11-29 - Lämna en kommentar

Det enda som är bra när man är sjuk är att man får lite tid och planera och strukturera.

Jag har nu bestämt mig för att fira jul med världens finaste barnkompisar i år. Har lyssnat på mitt hjärta och det känns rätt,

Som jag berättat om tidigare så är det alltid väldigt mycket dubbla känslor kring julen. Stora frågor som knackar på och gör sig påminda.

Mycket tankar och frågor varför ens föräldrar/släktingar inte hör av sig.

Varför blev jag lämnad? Varför föddes jag med dålig “spirit”? Det är viktigt att få känna och få vara ledsen. Det är en sorg. Det är också viktigt att vi som är nära är där lyssnar, ser, bekräftar, kramas. Nu är vi en familj som håller ihop. Så högtider är alltid känslosamma men vi ska göra så gott vi kan.

image

 

I år vill vi vara ute i god tid och handla det som vi behöver. Ju närmre julen kommer desto galnare blir priserna. Matpriser fördubblas nästan, men eftersom vi förra året köpte en frys kan vi redan nu handla tex fisk och kyckling. Jag var runt lite förra veckan och kollade priser och har gjort en budget och plan.

I Ghana firar man  julafton börjar man fira den 24 men  25 dec är den stora dagen

Och sen är det nyår som är nästan större än julen.

Alla barnen från boardingschool kommer hem så vi blir alla 75 på julafton, men sen så lagar vi alltid lite mera mat och köper extra av allt för vi har många hjärtebarn runtomkring oss som vi känner stort ansvar för och som vi vill ska kunna få fira lite extra också.

Har räknat på allt från mat  (lyx med kyckling och fisk!) till liten julgran juldekorationer, dricka,glass, färsk frukt, färska grönsaker, och liten present och då landar vi på ca 200 kr per barn – för både jul och nyårsfirandet. Inte så mycket pengar för ett barn men med 75 så blir det lite tuffare…

Våra lärare är såna kämpar! Så stort engagemang för våra fina barn. Vi skulle gärna vilja visa uppskattning med en liten julgåva – en kort med lite mat. En korg kostar ca 70 cedi x35 lärare = 6125 kr

Mina äldsta barn är lite tuffare nu och har stil och tar inte på sig vad som. Såklart! Skulle så gärna vilja åka till marknaden tillsammans så dom får köpa sig en cool t-short och ett par coola byxor till jul/nyår festligheterna.

image

 

Om ni vill stötta oss under julen så hade jag blivit väldigt glad.

 

Swish är himla smidigt : 1235922513 eller bankgirot 396-0929

Kolla in vår Facebooksida »

Kommentera inlägget (samtliga fält är obligatoriska)