Hej Alla!

2016-12-02 - Lämna en kommentar

Hej alla! Har varit en tuff period på lite olika vis de senaste månaderna och har brustit i min återkoppling som är så viktig. Lagt all min kraft på Ghana och privat, ber om ursäkt för det. Försöker vara snäll mot mig själv och säga att det är ok att inte räcka till på alla fronter hela tiden…

Vi jobbar och kämpar på som vanligt för våra fina barnkompisar som bara växer och växer…Är precis igenom en lång period med ögoninfektioner, så otroligt smittsamt….! Det största som pågår just nu är annars att våra första killar och tjejer har gått ut gymnasiet och håller på och söker jobb. Ja, ni läste rätt….de har gått ut gymnasiet! Får rysningar när jag tänker på vilken otrolig bedrift det är för dessa killar och tjejer.

Tänk på att för åtta år sedan började många av dessa killar och tjejer sin dag med att fundera på var de skulle sova nästa natt…om dom skulle kunna känna sig trygga…vad/om de skulle kunna äta….vad som skulle hända om dom blev sjuka…och nu är dom (precis som vårt mål är för Great Andoh): friska glad barn som kan förändra sin egen och Ghanas framtid!

STOLTHETEN jag känner över deras resa. Och att vi kunnat möjliggöra detta. Du och vi och dom tillsammans.

Men samtidigt….det är inte lätt att lämna skolans trygga värld…det minns jag själv…och i Ghana är det inte lätt att få jobb. Många av ungdomarna har varit rätt nere…Vi har peppat på och hjälpt till att skriva CV och nästan varje morgon får jag ett sms med bilder på kläder och frågan – kan jag ha detta på mig när jag lämnar mitt CV?

Och igår fick jag det fantastiska beskedet att Francis fått sitt första jobb!! Sååå stort!

Han kommer att jobba i en färgbutik i närheten av skolan. Blir alldeles varm. Hoppas ni kan dela min glädje!

Av ”våra” 75 barn är det nu 10 st som lämnat gymnasiet, 19 som går i gymnasiet och 40 som är kvar i grundskolan hos oss på Great Andoh. Alla i olika faser. Så fint att se hur vi och Jacques och våra ledare kan finnas där för barnen för deras olika behov.

Det är trots och läxläsning, kompisbråk och första kärlek, funderingar över varför man inte bor med sin mamma och pappa…, lyckan över ett fotbollsmål eller ett klarat pussel, mardrömmar och dagdrömmar, oron inför ett prov och stoltheten när man lärt sig nåt nytt…och nu senast: det första jobbet!

Tänk att vi får möjlighet att vara den familj som dessa barnen saknat. Tack!

Massor med kramar från Emelie
ps vill ni stötta kan man swisha på 1235922513

 

Foto 2016-03-17 09 07 45

Kolla in vår Facebooksida »

Kommentera inlägget (samtliga fält är obligatoriska)